Acasa Maserati Maserati Levante, prezentat oficial. Primul SUV Maserati e gata de lansare

Maserati Levante, prezentat oficial. Primul SUV Maserati e gata de lansare

de Adrian Mitrea

Maserati Levante (sursa - Maserati)

Marca de lux italiana Maserati a prezentat primele fotografii cu SUV-ul Levante, primul sau automobil de teren, precum si cateva informatii despre model. Maserati Levante devine al cincilea model in gama italienilor, dupa modelele GranCabrio, GranTurismo, Ghibli si Quattroporte.

“La nivel mecanic, sasiul lui Levante este conceput pentru a combina performantele pe asfalt remarcabile tipice oricarui Maserati cu manevrabilitate fara egal pe suprafete mai putin aderente si performante off-road excelente”, spune Maserati, in prezentarea primului sau SUV.

Masina este echipata standard cu transmisie automata cu 8 trepte. Maserati Levante va avea atat un motor pe benzina, cat si un turbo diesel – toate Euro 6. Propulsorul pe benzina este de sorginte Ferrari.

Modelul este construi in uzina Mirafiori din Torino, iar primele masini au iesit deja de pe liniile de fabricatie. In aceasta primavara incepe comercializarea in Europa, iar restul lumii va urma pe parcursul lui 2016. Sunt sanse mari ca acest model sa fie in viitor produs si in SUA si China.

Levante inseamna Est (rasarit) in italiana, iar numele are o rezonanta puternica pentru istoria marcii fiindca fratii Maserati au mutat in 1919 compania pe strada Via Emilia Levante, in Bologna, Italia.

Maserati Levante se trage din conceptul Maserati Kubang, dezvaluit la Salonul Auto de la Frankfurt in 2011.

Maserati Levante (sursa - Maserati)

Maserati Levante (sursa - Maserati)

Maserati Levante (sursa - Maserati)

Lasa un comentariu