Acasa Personalitati Filmele “Cursa Vietii Mele” si “No Limits” prezinta doua povesti frumoase din motorsport. In rolurile principale, pilotii Marin Dumitrescu, respectiv Alex Zanardi

Filmele “Cursa Vietii Mele” si “No Limits” prezinta doua povesti frumoase din motorsport. In rolurile principale, pilotii Marin Dumitrescu, respectiv Alex Zanardi

de Adrian Mitrea

Proiectie comuna Cursa Vietii Mele si No Limits (sursa - Grand Cinema and More)

Filmele documentare “Cursa Vietii Mele” si “No Limits” vor rula la cinematograful Grand Cinema and More din Mall Baneasa in data de 9 februarie 2016, ora 20:00. Primul este o productie romaneasca care evoca viata si activitatea competitionala a pilotului Marin Dumitrescu – omul care a modificat radical un BMW 328 si a invins piloti consacrati cand nimeni nu-i dedea nicio sansa. Marin Marinescu a implinit 97 de ani in data de 19 februarie 2016. De cealalta parte, filmul documentar No Limits prezinta o parte din viata competitionala a italianului Alex Zanardi – omul a carui inima s-a oprit de sapte ori in urma unui cumplit accident petrecut in 2001. Desi si-a pierdut ambele picioare, Alex Zanardi s-a reintors in motosport, iar filmul arata, practic, renasterea unui erou.

Marin Dumitrescu este unul dintre pionierii curselor de automobile postbelice si a avut o contributie semnificativa la formarea sportului cu motor din Romania. Chiar si acum, trecut de 90 de ani, participa la unele dintre competitiile auto care se tin in Romania. Atat fiul sau, cat si nepotul, au imbratisat sportul cu motor. Marin Dumitrescu a concurat pe Dacia, Jeep, Renault, BMW si Alfa Romeo, iar filmul este centrat pe ceea ce “Nea Marin” numeste “cursa vietii” – momentul cand a concurat pe un BMW 328 puternic modificat de el si de prieteni de la uzina Vulcan din Bucuresti. Atunci a castigat cand nimeni nu-i dadea nicio sansa.

Alex Zanardi, pilot de Formula 1 si campion in Indycar, si-a vazut cariera intrerupta brusc in anul 2001, cand un accident nefericit a facut sa-si piarda ambele picioare. Atunci inima lui Zanardi s-a oprit de sapte ori. De fiecare data medicii l-au resuscitat si au reusit sa-l readuca la viata. Dupa ani de recuperare italianul Alex Zanardi s-a reintors in motorsport si isi vede viata reinventata. Avand un handicap major, el spune ca nu s-ar mai intoarce la viata lui de dinainte de accident. Filmul este creat de o echipa de productie mica din Germania, cu traditie in motorsport prin ei insisi, familie si prieteni. Este vorba despre aceeasi oameni care au creat si filmul Adrenalin.

Lasa un comentariu