Acasa Nissan VIDEO: Noul Nissan NP300 Navara reuseste sa obtina aceleasi performante ca vechiul model, avand motor mai mic

VIDEO: Noul Nissan NP300 Navara reuseste sa obtina aceleasi performante ca vechiul model, avand motor mai mic

de Adrian Mitrea

Nissan NP300 Navara 2.3 dCi 190 AT (sursa - ThrottleChannel.com)

Noua generatie a pick-up-ului Nissan NP300 Navara a ajuns oficial si in Europa si va incepe sa fie comercializata si in Romania din primul trimestru al anului 2016. Iata doua clipuri video cu noua si vechea generatie, in echipare similara, pentru a observa schimbarile aduse de noua generatie.

Diferentele estetice si de performante se pot vedea si in imaginile video, iar dincolo de acestea modificarile cele mai importante aduse de a treia generatie sunt:

  • Un nou motor, 2.3 dCi in loc de 2.5 dCi. Puterea a ramas identica pentru variantele de top (190 CP), cuplul motor este acelasi (450 Nm), dar este disponibil de la turatie mai joasa (1.500 rpm fata de 2.000 rpm).
  • Noua transmisie automata are sapte trepte, fata de cinci trepte, cum avea modelul care a iesit din productie.
  • Greutatea care poate fi carata in bena este de 1.000 kg la noul model, fata de 705 kg la generatia anterioara.
  • Versiunea Double Cab (precum cele din imagini, cu patru portiere) de generatie noua nu mai are arcuri lamelare pe spate, ci arcuri elicoidale. Pentru versiunea King Cab (cu doua portiere obisnuite si inca doua portiere cu deschidere inversata) atat noul model, cat si vechea generatie au arcuri lamelare.

Specificatii detaliate ale noului model pot fi consultate AICI, iar pentru vechea generatie AICI. La fel ca si generatia anterioara, noul Nissan NP300 Navara pentru piata europeana este produs in Spania, la Barcelona.

Lasa un comentariu