Acasa Cadillac VIDEO, FOTO: Cadillac XT5, nou rival pentru BMW X5 venit din SUA

VIDEO, FOTO: Cadillac XT5, nou rival pentru BMW X5 venit din SUA

de Adrian Mitrea

Cadillac XT5 (sursa - Cadillac)

Prezentat mai intai la Dubai in noiembrie 2015, dus apoi la Salonul Auto de la Los Angeles, iar in vara lui 2016 in Europa, Cadillac XT5 nu este doar cel mai nou SUV al americanilor de la Cadillac, marca premium a grupului General Motors. Aceasta masina reprezinta primul SUV cu ambitii globale produs de Cadillac. Principalii rivalii ai lui Cadillac XT5 sunt BMW X5, Audi Q7 si Mercedes-Benz GLE.

SUV-urile Cadillac vor adopta nomenclatura cu literele XT incepand cu acest model. Asadar, sunt asteptate si modele mai mici, precum XT3, sau unele mai mari, cum ar fi XT7.

Cadillac XT5 este cu 45 kg mai usor decat Audi Q5 cu motorizare comparabila, desi modelul american este mai mare, spune fabricantul. De asemenea, Cadillac XT5 este cu 295 kg mai usor decat Mercedes-Benz GLE cu motorizare comparabila.

Pentru pietele cu mare apetit pentru propulsoare mari Cadillac ofera un motor V6 pe benzina de 3,6 litri, acelasi care echipeaza modelele ATS si CTS, capabil sa dezactiveze alimentarea pentru doi cilindri atunci cand nu este nevoie de putere. Motorul dezolta 318 CP si 366 Nm si este cuplat la o transmisie automata cu 8 trepte cu tehnologie Electronic Precision Shift (pentru reducerea vibratiilor si a zgomotului, concomitent cu crearea unui spatiu de depozitare suplimentar sub maneta de comanda a transmisiei).

Motorizarea sau motorizarile pentru piata europeana vor fi anuntate in 2016.

La capitolul multimedia masina beneficiaza de integrare Apple CarPlay si Android Auto, are sistem de camere video “Surround Vision” pentru vedere de jur-imprejurul masinii, sistem cruise control adaptiv, monitorizarea unghiurilor moarte, asistenta pentru pastrarea benzii si franare automata la viteze mici in caz de coliziuni iminenta.

Cadillac XT5 are 4.815 mm lungime, 1.903 mm latime, 1.675 mm inaltime, un ampatament de 2.857 mm si o masa totala la gol de 1.814 kg (tractiune fata) sau 1.940 (tractiune integrala).

Cadillac XT5 (sursa - Cadillac)

Lasa un comentariu