Acasa Revista Presei Revista presei, 3 noi.: autovit.ro, vandut pentru 5 mil. euro. Petrom va investi in energie regenerabila. Topul celor mai urate masini din lume

Revista presei, 3 noi.: autovit.ro, vandut pentru 5 mil. euro. Petrom va investi in energie regenerabila. Topul celor mai urate masini din lume

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Exporturile Automobile Dacia au ajuns la aproximativ 1,5 mld. euro in primele trei trimestre din 2009, sustinute de cererea din tarile vest-europene, si au depasit cu mai mult de jumatate de miliard de euro valoarea exporturilor din acelasi interval din 2008, scrie Ziarul Financiar.

Planurile CE de a instala pe automobile cutii negre in stilul celor de pe avioane au pus pe jar grupurile care apara libertatile civile, scrie presa engleza. CE sustine ca montarea unor cutii negre ar putea ajuta politia sa afle repede cine e vinovat la un accident si ar simplifica acordarea despagubirilor de catre companiile de asigurari. Opozantii spun ca masura ar duce la crearea unui „stat Big Brother” unde soferii vor fi monitorizati constant. Cutiile costa cam 550 de euro si sunt de marimea unui pachet de carti de joc, informeaza hotnews.ro.

Cel mai mare site de vanzari de masini second-hand de pe piata locala, autovit.ro, a fost cumparat de gigantul Naspers, una dintre cele mai mari companii media din lume, cu sediul in Africa de Sud, valoarea tranzactiei fiind de peste 4,7 mil. euro, potrivit unor surse din piata, relateaza Ziarul Financiar.

Circa 23.000 de angajati platiti cu ora ai Chrysler vor primi oferte de compensatii financiare pentru a renunta la slujbe, in conditiile in care producatorul auto american continua sa reduca forta de munca si intentioneaza sa inchida fabrici, din cauza cererii reduse, transmite Wall Street Journal, informatie preluata de MEDIAFAX.

Publicatia Business Week a alcatuit o lista a celor mai urate 50 de masini din ultima jumatate de secol, incluzand pe ea atat modele care nu se mai produc de zeci de ani, cat si unele abia lansate, cum ar fi Tata Nano sau Toyota IQ. Nu exista un clasament propriu-zis si nici argumentele pentru includerea in lista a anumitor modele, de aceea lista starneste multe controverse. Printre modelele alese ca fiind cele mai urate se numara Ferrari Enzo, Skoda Roomster, Volkswagen New Beetle, Renault Twingo, Toyota Prius, Ssangyong Rodius sau Chrysler PT Cruiser, arata hotnews.ro.

Inmatricularile de autovehicule Dacia, de pe piata franceza, din primele 10 luni, au crescut cu 38% fata de perioada similara a lui 2008, pana la 48.743 unitati, se arata intr-un comunicat al Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile, scrie Business Standard.

Petrom (SNP) va investi „cu siguranta” in proiecte de productie a energiei din surse regenerabile si analizeaza mai multe proiecte, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, seful directiei de relatii publice din compania petroliera, Razvan Niculescu, transmite MEDIAFAX.

Romani au cumparat in luna octombrie 2.202 de autoturisme noi, ceea ce ridica la 5.084 numarul masinilor date pana in prezent in etapa a treia a programului Rabla, au declarat luni, pentru NewsIn reprezentantii administratiei Fondului de Mediu (AFM), informatie preluata de stiriauto.ro.

Eliminarea taxelor la importul de masini din Coreea de Sud ar putea produce un dezastru pe piata auto europeana, implicit in industria auto din Romania, odata cu aplicarea acordului de liber schimb incheiat de UE si statul asiatic, considera vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, citat de Mediafax, informatie preluata de capital.ro.

Lasa un comentariu