Acasa Saloane Auto UPDATE – VIDEO: Salonul Auto de la Tokyo a inceput. Marcile japoneze jubileaza, europenii au zis pas

UPDATE – VIDEO: Salonul Auto de la Tokyo a inceput. Marcile japoneze jubileaza, europenii au zis pas

de Adrian Mitrea

editia cu numarul 41 a Salonului Auto de la Tokyo

Salonul Auto de la Tokyo a inceput in lipsa marilor constructori auto europeni, insa marcile japoneze jubileaza si prezinta noutatile urmatorilor ani, de la Honda CR-Z, la Nissan Land Glider si Nissan GT-R restilizat (facelift).

Honda CR-Z (sursa - autoblog.com)Principalele noutati de la show-ul auto din Tokyo vin de la Honda, Nissan si Toyota.

Honda a anuntat ca va produce in serie conceptul CR-Z si ca va fi lansat in Japonia in februarie 2010, urmand ca apoi sa ajunga si in Statele Unite ale Americii. Despre lansarea modelului in Europa nu existau informatii pana la transmiterea acestei stiri.

Update: Honda CR-Z preia cateva elemente de design, cum ar fi partea posterioara, de la legendarul model Honda CR-X din anii ’90. CR-Z va avea un sistem de propulsie hibrid, format dintr-un motor pe benzina de 1,5 litri si un propulsor electric, cuplate la o cutie de viteze manuala cu sase trepte.

Nissan a prezentat inca din luna august primul sau automobil electric, Leaf, insa presedintele si directorul general al companiei, brazilianul Carlos Ghosn, a declarat la Tokyo ca Nissan va produce alte trei modele electrice.

Nissan GT-R facelift (sursa - autoblog.com)Este vorba de modelul utilitar NV200, Nissan Land Glider si un model electric sub marca Infiniti, scrie autoblog.com. Acesta va avea o caroserie de tip sedan, va dispune de patru locuri si va prelua platforma tehnica a lui Nissan Leaf.

O alta noutate importanta de la standul Nissan este modelul sport GT-R, prezentat intr-o varianta restilizata (facelift).

Update: Mitsubishi a dezvaluit conceptul PX-MiEV, un crossover hibrid care are un motor pe benzina de 1,6 litri si un propulsor electric.

Conceptul Toyota FT-86 (sursa - autoblog.com)Toyota a venit cu conceptul FT-86, care prefigureaza un coupe. Acelasi model va fi vandut si sub sigla Subaru, masina fiind dezvoltata in parteneriat de catre cei doi constructori auto.

Update: Potrivit zvonurilor, coupe-ul Toyota-Subaru, denumit de presa Toyobaru, va avea un motor pe benzina de 2 litri, de provenienta Subaru.

Lexus a dezvaluit supercarul LF-A, a carui lansare este programata pentru prima parte a anului 2011.

Update: LF-A are un motor V10 de 560 de Cai Putere (CP), cuplat la o cutie de viteze secventiala cu sase trepte.

Lexus LF-A (sursa - autoblog.com)Masina ajunge la 100 de kilometri pe ora in doar 3,7 secunde si poate atinge o viteza maxima de 325 de kilometri pe ora. Toate aceste au si un pret. Unul chiar foarte mare: 250.000 de euro (375.000 de dolari), potrivit autoblog.com.

De la Salonul Auto de la Tokyo lipsesc marci precum BMW, Audi, Mercedes-Benz, dar si cei trei mari producatori americani din Detroit, Ford, Chrysler si General Motors. Coreenii de la Hyundai au spus si ei pas evenimentului.

Salonul se desfasoara in perioada 21 octombrie – 4 noiembrie.

Ultimul mare salon auto international a fost cel de la Frankfurt.

Update: Mai jos poti vedea filmul de prezentare al celui mai puternic Lexus, care are performantele unui Ferrari, precum si filmul oficial de prezentare a Honda CR-Z.

Lasa un comentariu