Acasa Fiat Fiat va investi peste 700 de milioane de dolari in Polonia

Fiat va investi peste 700 de milioane de dolari in Polonia

de Vlad Barza

Fiat 500L (sursa - Fiat)

Fiat Chrysler Automobiles va investi in total peste 770 milioane de dolari pentru a retehnologiza fabricile din sudul Poloniei unde ar trebui sa inceapa productia inlocuitorului modelului Punto, scrie Reuters care citeaza autoritatile poloneze. Italienii nu au confirmat planurile, semn ca nu sunt inca pregatiti sa anunte investitia.

Polonia este una dintre bazele mari de productie ale Fiat, la fabrica  Tichy fiind produse modelele Fiat 500, Lancia Ypsilon si Ford Ka. Autoritatile poloneze au anuntat ca Fiat va investi 2,36 miliarde zloti (770 milioane dolari) la doua unitati din sudul tarii (Tychy si Bieruń) unde ar urma sa fie produs succesorul lui Punto, despre care presa a scris ca va fi derivat din 500 si ca se va numi 500 Plus.

Proiectul ar trebui sa fie derulat pana la final de 2017 si italienii se angajeaza sa creeze 420 noi locuri de munca si sa le garanteze pe cele 3.000 existente.

Peste 96% din productie ar urma sa fie exportata, inclusiv in America de Nord, iar autoritatile au extins cu 343 ha zona speciala din parcul industrial al regiunii Katowice.

Totusi, declaratiile autoritatilor nu au fost corelate cu intentiile companiei auto care, se pare, nu dorea ca planurile sa fie comunicate inca, avand probabil de gand sa mai negocieze. Tocmai de aceea, Fiat s-a distantat de anunt si spune ca vorbim doar de presupuneri, intentiile urmand a fi anuntate la timpul potrivit.

Lasa un comentariu