Acasa General Motors General Motors recheama in service 2,7 milioane masini, din cauza stopurilor

General Motors recheama in service 2,7 milioane masini, din cauza stopurilor

de Adrian Mitrea

Volan Chevrolet (sursa - 0-100.ro)

General Motors (GM) recheama in service aproape 2,7 milioane de masini, la nivel mondial, din cauza stopurilor, care pot functiona defectuos, scrie presa americana. Cele mai multe dintre autovehiculele vizate de recall sunt comercializate in SUA, marcile Chevrolet, Cadillac, Saturn si Pontiac. Aceasta rechemare in service duce numarul total de masini rechemate in acest an spre opt milioane.

Printre modelele afectate de acest recall se numara Chevrolet Malibu, Chevrolet Corvette, Cadillac CTS, Pontiac G6 si Saturn Aura. Marcile Pontiac si Saturn au fost ingropate de GM, intre timp, insa asta nu inseamna ca nu este urmarita calitatea automobilului in timp.

Din cauza functionarii defectuoase a stopurilor au avut loc 13 accidente si doua persoane au fost ranite.

Problema a fost semnalata inca din 2008, iar in 2009 a avut loc un recall pentru a o remedia, dar se pare numarul de masini rechemate atunci nu a fost suficient pentru ca GM sa asigure ca nu vor exista noi probleme in viitor.

Anul 2014 pare sa fie nefast pentru GM, care anunta cate un recall masiv aproape in fiecare luna. Cele mai grave probleme au fost legate de contact, care au si dus la moartea a 13 persoane.

Trebuie spus ca in nicio alta tara nu se fac atat de multe rechemari in service ca in SUA, iar autoritatea de siguranta a traficului, NHTSA, preseaza companiile sa raporteze problemele si sa ia rapid masuri.

Lasa un comentariu