Acasa Ford Ford are un nou sef de la 1 iulie. Mark Fields il inlocuieste pe Alan Mulally care se retrage

Ford are un nou sef de la 1 iulie. Mark Fields il inlocuieste pe Alan Mulally care se retrage

de Vlad Barza

Mark Fields (sursa - Ford)

Alan Mulally, cel care a condus Ford in ultimii opt ani, aducand compania de pe pierderi, pe profit, se retrage la 1 iulie, iar locul ii va fi luat de Mark Fields care lucreaza din 1989 in cadrul companiei si ocupa in prezent functia de director operational.

Mark Fields – desemnat ca CEO – lucreaza din 1989 la Ford si are o imagine excelenta in companie, fiind considerat expert pe partea de marketing. A ocupat functii importante in diviziile din America, Asia si Europa, iar un timp a fost presedinte al Mazda cu care Ford avea relatii stranse.

Fields, in varsta de 53 de ani, a fost creditat cu cele mai mari sanse de a-i succede lui Alan Mulally, iar stafeta este predata intr-un mod cat se poate de linistit fiindca Fields este din 2012 director operational si cunoaste extrem de bine compania. Cautarile facute de Ford au aratat fara echivoc ca Fields este o varianta mult mai buna decat un executiv de la alta companie.

Mark Fields spune ca va continua planul One Ford initiat de Mulally, iar 2014 este un an de consolidare in care compania va lansa 23 de modele si va angaja cateva mii de persoane in SUA.

Alan Mulally a venit la Ford in 2006, dupa ce a avut functie de conducere la Boeing. Ford avea mari probleme financiare, iar intre 2006 si 2008 pierderile cumulate au fost de 30 miliarde dolari.

Sub mandatul lui Mulally, care acum are 68 de ani, Ford a reusit sa fie singurul mare producator auto american ce nu a intrat sub protectia legii falimentului, iar intre 2009 si 2013 Ford a mers din ce in ce mai bine, profitul cumulat fiind de 42 miliarde dolari.

Ford are 65 de uzine si un total de 181.000 de angajati in lume. Compania estimeaza profit de 7-8 miliarde dolari in 2014 si este increzatoare mai ales in legatura cu parcursul din SUA. Vanzarile au trecut de 146 miliarde dolari anul trecut, iar profitul a fost de 8,7 miliarde in America de Nord, Europa fiind un punct negativ, cu pierderi de 1,6 miliarde dolari.

Lasa un comentariu