Acasa Siguranta Auto Camerele video de marsarier reduc cu pana la 90% riscul de a lovi obstacolele din spatele masinii

Camerele video de marsarier reduc cu pana la 90% riscul de a lovi obstacolele din spatele masinii

de Adrian Mitrea

Camera Video Marsarier pe Volvo S60 (sursa - 0-100.ro)

Camerele video sunt mai eficiente decat senzorii de parcare atunci cand vine vorba de a evita impactul cu obiecte si oameni plasati in spatele masinii, arata un studiu efectuat in SUA de catre autoritatile care vegheaza asupra sigurantei rutiere (IIHS – Insurance Institute of Highway Safety). Datele arata ca tehnologia asistarii rulatului in marsarier cu camera video reduce cu pana la 90% riscul de a accidenta obstacolele din spate.

Studiile IIHS arata 292 de oameni mor anual din cauza ca au fost loviti de o masina care da in marsarier, iar alti 18.000 sunt accidentati din aceeasi cauza. Camerele video pentru mersul cu spatele reduc unghiurile moarte si reduc astfel de accidente cu pana la 90%, spune IIHS, scrie Automotive News.

Pentru a ajunge la aceste rezultate IIHS a facut un test cu niste piloni cu inaltimea unui copil de 12-15 luni, care sunt foarte greu de observat daca sunt in spatele masinii, evident, din cauza inaltimii lor reduse.

Un al doilea test a constat in mersul in marsarier cu o masina dotata cu sistem de camera video pentru marsarier. Soferilor nu li s-a spus ca participa la un test sau studiu de siguranta, ci li s-a spus ca se testeaza un sistem multimedia dintr-o masina. Ei trebuiau sa porneasca masina si sa ruleze in marsarier pana la automobilul lor personal aflat intr-o parcare publica.

Un manechin cu forma unui copil mic a fost plasat in spatele masinii, fara ca soferii sa stie. “Copilul” era fie stationat, fie in miscare. In cazurile in care s-a miscat, a fost mai usor de observat.

In cazul masinilor fara camera sau senzori “copilul” a fost lovit de fiecare data.

Soferii din masina cu camera video au lovit “copilul” de cele mai putine ori, insa in 56% din cazuri tot a avut loc un impact.

Masinile echipate doar cu senzori de parcare au evitat impactul cu “copilul” in 6% din cazuri.

In mod ciudat, la masinile echipate atat cu senzori de parcare, cat si cu o camera video, 75% dintre soferi au lovit “copilul”. Deci concluzia ar fi ca acea camera video de marsarier este mai eficienta in absenta senzorilor.

Autoritatile care se ocupa de siguranta rutiera in SUA au inaintat Casei Albe, in Decembrie 2013, o initiativa revizuita pentru introducerea obligatorie, pe masinile noi, a camerelor video pentru marsarier.

Lasa un comentariu