Acasa Dacia Din Renault Twingo s-ar putea desprinde o Dacia de oras, speculeaza presa germana

Din Renault Twingo s-ar putea desprinde o Dacia de oras, speculeaza presa germana

de Adrian Mitrea

Renault Twingo (sursa - salon-auto.ch)

Noul Renault Twingo, prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), ar putea sta la baza unui model de oras marca Dacia, scriu germanii de la AutoBild. Pretul ar urma sa fie cu 1.900 Euro mai mic decat al lui Sandero, iar echiparea standard va include airbag-uri, ABS, ESP – toate obligatorii, de altfel, pentru ca masina sa poata fi comercializata in Europa.

In imaginile generate pe calculator (CGI) pe care AutoBild le-a publicat inchipuita Dacia de oras are trei usi, desi Twingo are patru. Avand in vedere filosofia Dacia, care presupune masini accesibile si functionalitate maxima, este greu de crezut ca vom vedea vreodata un automobil cu doar trei usi care sa poarte sigla Dacia.

Totusi, ipoteza lansata de AutoBild nu este chiar foarte fantezista din moment ce oficialii Dacia au confirmat ca se lucreaza la un automobil plasat sub Sandero. Despre aceasta idee poti citi AICI.

Publicatia germana invoca un pret de 5.000 Euro pentru noul model, o suma des asociata cu numele Dacia. Numele speculat pentru viitorul model Dacia de oras ar fi City.

Daca ipoteza se va materializa, vom asista la revenirea propulsiei (asa-zisa „tractiune spate”) pe modelele Dacia, care nu a mai fost folosita pe modelele marcii dupa ce modelul Dacia 1100 a iesit din fabricatie, in 1971.

Dezvoltat in comun cu noua generatie de automobile smart, noul Twingo are motorul amplasat in spate, tot pe spate fiind si rotile motrice. Masina va fi oferita cu un motor SCe 70 (1 litru, 70 CP, 91 Nm, natural aspirat, disponibil cu sau fara Start/Stop) si cu unul TCe 90 (0,9 litri, 90 CP, 135 Nm, turbo, Euro 6, disponibil standard cu Start/Stop).

Noul Twingo are 3,59m lungime, 1,64 m latime si 1,55 m inaltime, un ampatament de 2,49 m si portbagaj de 219 litri.

Lasa un comentariu