Acasa Foto VIDEO, FOTO: Volvo prezina XC Coupe, conceptul care prefigureaza noua generatie XC90

VIDEO, FOTO: Volvo prezina XC Coupe, conceptul care prefigureaza noua generatie XC90

de Adrian Mitrea

Volvo Concept XC Coupe (sursa - Volvo)

Volvo Concept XC Coupe prefigureaza liniile noului XC90 si ne arata niste faruri cu lumini de zi in forma literei „T”, care vor fi adoptate pe viitoarele modele ale marcii, a anuntat Volvo, odata cu prezentarea primelor imagini video si fotografii cu Concept XC Coupe, miercuri, 8 ianuarie. Masina va debuta fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Detroit din 2014, pe 13 ianuarie.

Volvo Concept XC Coupe este al doilea concept dintr-o serie de trei concepte care arata posibilitatile pe care Volvo le are cu noua sa platforma modulara, cea care va sta la baza masinilor sale medii si mari. Primul concept dintre cele trei a fost Volvo Concept Coupe, al doilea este, iata, acest Volvo Concept XC Coupe, iar al treilea va fi dezvaluit tot in 2014, fie la Salonul Auto de la Geneva (primavara), fie la Salonul Auto de la Paris (toamna).

Volvo spune ca XC Coupe este inspirat din echipamentele sportive moderne (realizate, spre exemplu, de suedezii de la POC) si are la baza o noua platforma modulara (Scalable Product Arhitecture – SPA) din care se pot desprinde mai multe modele. Printre avantajele platformei SPA se numara greutatea mai redusa si posibilitatea de a face masini mai compacte, dar si mai sigure in acelasi timp.

Din punct de vedere estetic Volvo Concept XC Coupe seamana mult cu anteriorul concept prezentat de compania suedeza, Volvo Concept Coupe, insa rotile de 21 inch, protectiile suplimentare si garda la sol marita subliniaza trasaturile specifice de SUV.

“Volvo Concept CX Coupe este inca o demonstratie a ceea ce putem face cu noua noastra arhitectura de vehicul. Ne si aduce un pic mai aproape de noul XC90. Si face asta fara a ne spune ca un SUV cu trei randuri de scaune si sapte locuri are neaparat un aspect mai masiv decat acest concept cu patru locuri. Volvo XC Coupe este mai mult o versiune Cross Country a unui break sportiv”, a declarat directorul de design al Volvo, Thomas Ingenlath.

Luminile de zi (DRL) au forma literei „T” (culcata), iar Volvo spune ca aceasta trasatura estetica va fi preluata in viitor de modelele marcii.

Despre acest nou concept Volvo spune ca vine sa continue traditia modelelor Cross Country si XC lansate incepand cu anul 1997. Volvo XC90 a fost lansat in 2003 si a suferit de atunci doua facelift-uri majore. Aflat de zece ani pe piata, Volvo XC90 este cel mai vechi automobil din gama Volvo actuala.

Lasa un comentariu