Acasa Revista Presei Revista presei, 7 oct.: Elba Timisoara vrea sa devina furnizor Ford. Renault asculta de Vladimir Putin

Revista presei, 7 oct.: Elba Timisoara vrea sa devina furnizor Ford. Renault asculta de Vladimir Putin

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Comisia Europeana (CE) a stabilit, printr-o decizie adoptata marti, principalele cerinte si specificatii tehnice necesare lansarii serviciului european de taxare rutiera electronica (SETRE), care va usura plata taxelor rutiere pe tot teritoriul Uniunii Europene si va fi disponibil peste 3-5 ani, informeaza MEDIAFAX.

Constructorul francez Renault a confirmat ca este pregatit sa investeasca in dezvoltarea AvtoVAZ, producatorul automobilelor Lada, a anuntat vice-permierul rus Igor Shuvalov, scrie capital.ro. Confirmarea Renault vine la doar cateva zile dupa ce Putin a amenintat Renault ca-i va dilua participatia de 25% pe care o detine la AvtoVAZ.

Constructorul Ford, care detine uzina de la Craiova, ar putea aduce de anul viitor pe piata locala si Ford Financial, divizia de finantare a Ford Motor Company in Europa, informeza Ziarul Financiar.

Actul normativ prin care plata taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi cu norma de poluare Euro 4 fusese suspendata nu va mai putea fi reinnoit, astfel ca, dupa termenul de expirare a suspendarii, ea va fi platita, scrie MEDIAFAX.

Producatorul timisorean de corpuri de iluminat Elba, cu afaceri de 40 de milioane de euro in 2008, urmareste sa devina furnizor al producatorului de autovehicule Ford, relateaza Ziarul Financiar.

Lasa un comentariu