Acasa Audi Porsche Romania anunta aproape 20 noutati pentru 2014. Noua Fabia, A6 facelift si noul Leon Cupra sunt doar cateva

Porsche Romania anunta aproape 20 noutati pentru 2014. Noua Fabia, A6 facelift si noul Leon Cupra sunt doar cateva

de Adrian Mitrea

Showroom Auto (sursa - Porsche Romania)

Porsche Romania, cel mai mare importator auto din Romania, a anuntat marti, 10 decembrie, ca in decursul anului 2014 va introduce pe piata romaneasca aproape 20 de noi modele si versiuni restilizate de la marcile Volkswagen, Audi, Skoda si Seat. Printre noutati se numara noua Skoda Fabia, Audi A6 facelift si Seat Leon Cupra. Iata lista completa.

De la marca Volkswagen, noutatile pentru 2014 sunt: Polo facelift (mai), Golf Sportsvan (iulie), Scirocco facelift (august), Jetta facelift (noiembrie), Touareg facelift (noiembrie), noul Passat (decembrie).

“Foarte important pentru noi, noul Passat va fi lansat la sfarsitul anului viitor, in decembrie”, a anuntat Brent Valmar, director general al Porsche Romania, intr-o discutie cu presa. Merita retinut ca modelul Passat aflat acum pe piata a aparut pe piata la sfarsit de 2010, iar primele masini au fost comercializate in Romania la inceputul lui 2011. Astfel, la sfarsit de 2014 modelul ar implini patru ani pe piata, insuficient pentru ca o noua generatie sa apara. Astfel, este posibil sa fie vorba de un facelift al Passat, nu o noua generatie, mai ales ca actuala generatie (a saptea) nu a beneficiat pana acum de o restilizare. Desigur, data fiind forta cu care Volkswagen Group impinge in fata platforma modulara MQB, este totusi posibil Passat care va aparea in decembrie 2014 sa fie un model complet nou, lansat inainte ca viata comerciala obisnuita a unui model sa se incheie. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Volkswagen Golf VI, care nu a primit un facelift, ci a fost lansat direct Golf VII.

De la Audi vor veni: noul A3 Cabrio (martie), noul TT (septembrie), A7 facelift (septembrie), A6 facelift (decembrie).

Skoda incepe cel mai devreme lansarile de noi modele pe piata romaneasca: Rapid Spaceback (ianuarie), Yeti facelift si Yeti Outdoor (ianuarie), Octavia Greenline (februarie), Octavia Laurin & Klement (iunie), Octavia Combi Scout (august), noua Fabia (decembrie).

Si Seat incepe anul in forta: Leon ST (ianuarie) si Leon Cupra (primul trimestru).

Prin toate aceste noi modele, dar si prin serviciile financiare regandite pentru piata locala, Porsche Romania tinteste o cota de 25% pe piata automobilelor noi in 2014.

Ca instrumente financiare, punctul forte al anului 2013 a fost lansarea serviciilor de leasing in Lei, care vor fi oferite si in 2014, alaturi de oferte si pachete promotionale.

1 comentariu

Cristin Tocan 11 decembrie 2013 - 12:14

Cu tot respectul, informatiile de mai sus nu sunt corecte: Passat-ul actual, precum si Golf 6 reprezinta facelift-uri majore ale mdelelor anterioare. Acest lucru il observam in preznt si la Mercedes- vezi "noul" E klasse. Astfel, Passat va avea un succesor real, adica un model cu adevarat nou, dupa 10 ani de viata. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Golf, cu un model complet nou dupa o viata destul de lunga pentru varianta 5/6.

Reply

Lasa un comentariu