Acasa Romania Volkswagen recheama in Romania 628 de masini Amarok, pentru posibile scurgeri de carburant

Volkswagen recheama in Romania 628 de masini Amarok, pentru posibile scurgeri de carburant

de Vlad Barza

Volkswagen Amarok (sursa - Volkswagen)

Volkswagen a initiat o actiune de recall pentru peste 600 de camionete Amarok cu motor 2.0 TDI la care pot aparea scurgeri de carburant din cauza unor probleme la conducta de retur. In Romania nu s-au inregistrat incidente, insa in cea mai nefericita situatie scurgerea ar putea duce la un incendiu in masina.

Unele automobile Amarok cu motor 2.0 TDI ar putea manifesta scurgeri de carburant din cauza vibratiei conductei de retur carburant sau din cauza existentei unui spatiu insuficient intre conducta de retur  si conducta de refrigerant. La unele autovehicule ar putea aparea scurgeri de carburant din conducta de inalta presiune. In cea mai nefericita situatie, scurgerea ar putea duce la un incendiu in masina, se precizeaza in documentele remise de producator.

Actiunea reparatorie ar trebui sa dureze cam o ora pentru fiecare masina si, pentru a se evita deteriorarea accidentala a conductelor de carburant, trebuie aplicate diferite masuri de protectie a acestora, in mai multe puncte. Masinile afectate de recall au fost produse in Argentina si Germania.

Recall-ul pentru camioneta a fost anuntat recent pe plan mondial, alaturi de alte rechemari pentru diverse modele, intr-o actiune ce cuprinde 2,6 milioane vehicule.

Camioaneta Amarok a fost lansata in 2010 si este produsa in uzinele General Pacheco (Argentina) si Leipzig (Germania). Numele inseamna „lup” in limba eschimosilor.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Subaru, Fiat, Mitsubishi, Audi, Ford, Lexus, Toyota, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Maserati, Mazda, Nissan si Renault.

Lasa un comentariu