Acasa Mitsubishi Renault-Nissan si Mitsubishi discuta pentru a construi impreuna cateva modele auto

Renault-Nissan si Mitsubishi discuta pentru a construi impreuna cateva modele auto

de Vlad Barza

(sursa - Mitsubishi)

Renault-Nissan are un mic proeict de colaborare cu Mitsubishi, in Japonia, insa cele doua grupuri auto discuta extinderea colaborarii pentru a construi si vinde la nivel mondial masini electrice mici si sedan-uri de clasa medie si mare. Cele doua grupuri auto nu au dat un calendar fiindca discutiile sunt in stadiu exploratoriu, insa ideea este de a se face economii prin punerea la comun a cat mai multe lucruri.

Din iunie 2011 Renault-Nissan si Mitsubishi au un joint-venture in Japonia pentru a produce asa numitele masinute „kei” mai mici decat modelele de clasa mini stil Spark sau C1.

Joint-venture-ul numit NMKV va fi extins pentru a fi produsa o masina electrica de clasa mini ce va fi vanduta la nivel mondial, pornind de la platforma acestor masini „kei”.

In plus, se mai discuta pentru lansarea a doua noi modele de sedan-uri care sa fie construite pe platforma Renault si vandute sub sigla Mitsubishi, Astfel, primul sedan va fi de clasa D si urmeaza a fi produs in Coreea de Sud si vandut in SUA si Canada. Al doilea sedan va fi de clasa C, se doreste a fi vandut pe plan mondial, insa nu a fost decis locul unde va fi produs.

Renault si Nissan sunt parteneri din 1999, iar anul trecut au vandut 8,1 milioane vehicule. Mitsubishi a produs anul trecut 1,1 milioane vehicule, din care 515.000 in Japonia si 356.000 in Thailanda.

Lasa un comentariu