Acasa Dacia Arnaud Deboeuf, Renault: Am gresit ca am vandut Dacia Lodgy prea scump fata de vechiul MCV. Lodgy va fi repozitionat

Arnaud Deboeuf, Renault: Am gresit ca am vandut Dacia Lodgy prea scump fata de vechiul MCV. Lodgy va fi repozitionat

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Grupul Renault a facut o greseala strategica cu modelul Dacia Lodgy deoarece a fost pozitionat ca pret prea sus fata de vechea generatie Logan MCV, pe care Lodgy are menirea sa o inlocuiasca, mai ales in configuratiile cu sapte locuri, a declarat pentru 0-100.ro Arnaud Deboeuf, seful gamei Entry la Renault, in Franta, cu ocazia primelor teste pentru presa cu Dacia Duster facelift. 0-100.ro va publica in curand un test drive cu acest model.

Oficialul Renault a admis ca Lodgy are vanzari sub asteptari din trei motive. Primul este ca Lodgy este un model comercializat doar in Europa si doar sub sigla Dacia, ceea ce face ca pietele sale tinta sa fie destul de limitate, iar piata auto europeana este in criza. In al doilea rand, spune Deboeuf, Grupul Renault a gresit ca a pozitionat Lodgy prea sus ca pret fata de vechiul Logan MCV, iar clientii aveau alte asteptari. In al treilea rand, imediat dupa lansarea lui Lodgy multe masini de familie de la alte marci au primit discount-uri serioase si au ramas atractive in ochii clientilor.

click aici pentru poze cu Dacia Lodgy

„Acum lucram la repozitionarea lui Lodgy, mai ales in Franta si Germania, si avem in showroom-uri noi liste de preturi. Este un proces care abia a inceput si credem ca dupa aceasta repozitionare vanzarile de Lodgy se vor revigora”, a explicat Deboeuf.

El a precizat ca dintre clientii de automobile marca Dacia, cei care au cumparat Lodgy sunt cei mai multumiti de masinile lor, deci nu produsul in sine este problema, ci pretul.

„Acum vom oferi sapte locuri, echipamente bune, undeva intre 12.000 si 13.000 de euro, fata de intervalul 14.000-15.000 euro sau chiar mai mult, cum era pana acum. Nu pretul de pornire e problema la Lodgy – pentru ca nimeni nu cumpara versiunile de intrare in gama –, ci preturile pentru versiunile de top si pentru configuratiile din zona de mijloc”, a spus executivul Renault.

Potrivit acestuia, repozitionari de pret ale Dacia Lody ar trebui sa existe in fiecare tara unde aceasta masina este comercializata, insa deocamdata nu stie detalii pentru piata romaneasca sau alte piete in afara de cele franceza si germana, unde vanzarile de masini de familie chiar conteaza.

Lansat in 2012, Lodgy a fost primul model Dacia produs exclusiv in afara Romaniei si exportat in principalele piete pentru marca nationala. Masina este in continuare fabricata in Maroc si este oferita in versiuni cu cinci si sapte locuri.

0-100.ro a publicat in aprilie 2012 un test drive cu Dacia Lodgy. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Preturi Dacia Lodgy martie 2012 (sursa - Dacia)

Specificatii principale Dacia Lodgy (sursa - Dacia)

Corespondenta din Provence, Franta.

Lasa un comentariu