Acasa Evenimente Hyundai, Ford, Chrysler si General Motors nu vor participa la Salonul Auto de la Tokyo

Hyundai, Ford, Chrysler si General Motors nu vor participa la Salonul Auto de la Tokyo

de Adrian Niculescu

editia cu numarul 41 a Salonului Auto de la Tokyo (sursa - tokyo-motorshow.com)

Constructorul auto coreean Hyundai este ultimul mare reprezentant al marcilor din afara Japoniei care si-a anuntat retragerea de la Salonul Auto de la Tokyo, programat intre 21 octombrie si 4 noiembrie, in acest an, potrivit Automotive News Europe (ANE). Deja si-au anuntat neparticiparea marii constructori germani BMW, Audi si Mercedes-Benz, dar si cei trei mari producatori americani din Detroit, Ford, Chrysler si General Motors.

In aceasta situatie evenimentul se va desfasura doar in prezenta constructorilor auto japonezi Honda, Mitsubishi, Toyota, Nissan, Lexus, Infiniti, Mazda si Suzuki.

Astfel, fara ca cineva sa vrea in mod expres asta, saloanele auto internationale au devenit expozitii regionale in acest an, deoarece la ultimul eveniment auto european, Frankfurt, au jubilat constructorii germani si francezi, iar o parte dintre cei japonezi si americani au lipsit (detalii).

Criza a afectat si mai tare alte saloane auto internationale, dar mai mici, asa cum este Salonul International Auto de la Bucuresti (SIAB), a carei editie 2009, programata in perioada 8-18 octombrie, a fost anulata.

Importatorii de automobile din Romania au preferat sa-si conserve banii pentru a sustine afacerile si pentru a traversa perioada de criza.

Lasa un comentariu