Acasa Sport AutoFormula 1 McLaren vrea sa construiasca o noua super-fabrica

McLaren vrea sa construiasca o noua super-fabrica

de Adrian Niculescu

mclaren_mpc

Dupa ce Rolls-Royce a anuntat sporirea numarului de locuri de munca saptamana aceasta, vestile bune pentru angajatii industriei auto din Marea Britanie continua sa apara. Managerul echipei de forumula 1 McLaren Mercedes, Ron Dennis, planuieste construirea unui nou centru de productie McLaren pentru a fabrica noua serie de masini sport, incepand cu anul 2011.

Vorbind despre nevoia producerii acestor masini pe teritoriu britanic, Ron Dennis a spus: „Ar fi usor sa luam in considerare construirea masinilor sport Mclaren in fabricile existente din strainatate care beneficiaza de o mare experienta in domeniu… dar Mclaren este o mare companie britanica cu peste 40 de ani de experienta in spate, care ar trebui in viziunea mea sa continue sa proiecteze si sa construiasca fara ajutor din exterior”.

Permisul de constructie a fost deja depus saptamana asta si, daca va fi aprobat, noul centru va angaja aproximativ 800 de oameni, care ar putea produce 20 de masini McLaren pe zi.

Compania insarcinata cu design-ul se pare ca va fi Foster&Partners, aceeasi responsabila pentru proiectarea centrului tehnologic high-tech Paragon al celor de la McLaren, scrie autoblog.com.

Lasa un comentariu