Acasa Industrie Romanii produc interiorul noului Maserati Quattroporte, dupa investitii de 20 milioane euro ale Draxlmaier la Codlea

Romanii produc interiorul noului Maserati Quattroporte, dupa investitii de 20 milioane euro ale Draxlmaier la Codlea

de Adrian Mitrea

Interior Maserati Quattroporte 2013 (sursa - Maserati)

Bordul, consola centrala si fetele de usi ale masinii premium italiene Maserati Quattroporte au inceput sa fie produse in Romania, la Codlea, dupa ce furnizorul de componente auto german Draxlmaier a castigat acest contract cu Grupul Fiat (proprietarul Maserati) si a investit 20 milioane in uzina brasoveana, declarat executivul companiei Karl Wallner, responsabil de productie si logistica, intr-o intalnire restransa cu cativa jurnalisti romani organizata la Vilsbiburg, Germania.

Maserati este un client nou pentru Draxlmaier, iar aceasta companie germana – furnizoare de cablaje si interioare auto – isi extinde astfel paleta de clienti si in zona premium italiana. Instrumentele de bord, afisajele si scaunele pentru noul Quattroporte provin de la alti furnizori, specializati in asemenea componente auto, nu tot de la Draxlmaier.

Asadar, in Romania sunt produse unele dintre cele mai reprezentative elemente de interior ale singurei limuzine mari italiene (segment F, rival pentru Mercedes-Benz Clasa S, Porsche Panamera, etc…). In uzina Draxlmaier de la Codlea lucreaza circa 850 de persoane.

In mod traditional Draxlmaier lucreaza cu BMW, Mercedes-Benz, Audi, Porsche, Jaguar si Land Rover – producatori auto catre care livreaza instalatii electrice si elemente de interior.

click aici pentru galeria foto cu noul Quattroporte

Compania Draxlmaier a fost infiintata in 1958 la Vilsbiburg, Germania, si este o afacere de familie, iar de 20 de ani (din 1993) este prezenta si in Romania. In prezent Draxlmaier are 48.000 angajati la nivel mondial, dintre care circa 12.000 in Romania. Asadar, Romania este tara in care Draxlmaier are cei mai multi angajati din lume, fiind urmata de Tunisia (9.500 salariati), Mexic (7.000 angajati) si mai apoi Germania (4.800 oameni) si China (3.200 salariati) – cifre valabile la nivelul lunii aprilie din 2013.

Draxlmaier are activitati in Pitesti (din iunie 1993), Satu Mare (din decembrie 1998), Timisoara (din iulie 1999), Codlea (din aprilie 2003) si Hunedoara (din mai 2003).

Lasa un comentariu