Acasa Ford Ford si General Motors vor lansa transmisii automate cu 9 si 10 viteze dezvoltate in comun

Ford si General Motors vor lansa transmisii automate cu 9 si 10 viteze dezvoltate in comun

de Adrian Mitrea

Transmisie Ford - General Motors (sursa - Ford)

Cutiile de viteze automate sau cu dublu ambreiaj cu sapte si opt viteze sunt deja disponibile pe o gama variata de automobile, iar lucrurile se pare ca nu se vor opri aici. Specialistii in transmisii automate de la ZF au anuntat deja ca lucreaza la cutii de viteze cu noua trepte si, mai nou, grupurile Ford si General Motors (GM) au anuntat ca dezvolta in comun cutii automate cu noua si zece trepte.

Noile transmisii Ford si GM vor fi montate pe automobile, crossovere, SUV-uri si camionete, potrivit celor doi producatori auto.

Aceste noi cutii de viteze vor fi construite atat pentru autovehicule cu tractiune fata, cat si spate, imbunatatind performantele si reducand consumul.

Aceasta nu este prima colaborare dintre Ford si GM in domeniul transmisiilor, cele doua mari grupuri producand in comun cutii de viteze automate cu sase viteze.

Alte specificatii ale cutiilor de viteze noi, in afara de numarul de trepte, vor fi anuntate de fiecare companie in parte, in apropierea momentului lansarii efective pe piata. Lucrul la noile transmisii a inceput deja, astfel ca ele vor ajunge pe piata incepand din 2014.

Lasa un comentariu