Acasa Citroen GENEVA 2013: Citroen C3 facelift si conceptul Technospace debuteaza in premiera mondiala

GENEVA 2013: Citroen C3 facelift si conceptul Technospace debuteaza in premiera mondiala

de Adrian Mitrea

Citroen C3 Facelift 2013 (sursa - Citroen)

Citroen a pregatit doua noutati importante pentru Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie), o versiune restilizata a masinii de oras C3 si conceptul Technospace, care prefigureaza liniile viitorului C4 Picasso, a anuntat producatorul auto francez.

In cazul lui C3 restilizarea aduce motorizari pe benzina noi. Practic, motoarele pe benzina cu patru cilindri sunt inlocuite de unele cu trei cilindri, care poarta eticheta PureTech. Pe C3 sunt disponibile doua motorizari pe benzina noi, cu trei pistoane, de 1 litru (68 CP) si 1,2 litri (82 CP).

click aici pentru poze cu C3 facelift

Gama de motoare diesel este compusa din patru variante: HDi 70, e-HDi 70, HDi 90 si e-HDi 115. Cele de 70 CP sunt motoare turbo diesel de 1,4 litri, iar cele de 90 CP si 115 CP sunt de 1,6 litri.

De asemenea, C3 are un design interior si exterior mai proaspat, avand acum lumini de zi cu LED.

In ceea ce priveste conceptul Technospace, Citroen spune ca acesta ne dezvaluie cum va arata noul C4 Picasso, programat pentru lansare ca masina de serie in a doua parte a acestui an. Conceptul beneficiaza de un ecran tactil de 12 inch si scaune fata tip Relax. Masina are la baza o noua platforma, EMP2 (Efficient Modular Platform), care permite reducerea greutatii si a costurilor.

click aici pentru poze cu Technospace

Technospace are 4,43 met ri lungime, 1,83 metri latime si 1,61 metri inaltime. Portbagajul are un volum de 537 litri.

Citroen Technospace Concept (sursa - Citroen)

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu