Acasa Kia Kia anunta 204 Cai Putere pentru modelele sportive pro_cee’d GT si cee’d GT

Kia anunta 204 Cai Putere pentru modelele sportive pro_cee’d GT si cee’d GT

de Adrian Mitrea

Schita Kia pro_cee'd GT si Kia cee'd GT (sursa - Kia)

Primele masini compacte ale Kia ce beneficiaza de gene sportive, pro_cee’d GT (3 usi) si cee’d GT (5 usi), vor avea sub capota un motor turbo pe benzina de 1,6 litri, cu injectie directa, care va livra o putere maxima de 204 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 265 Newton-metru (Nm), a anuntat producatorul auto sud coreean.

Asa zisele “hot hatch-uri” vor fi lansate la jumatatea lui 2013, pozitionandu-se ca alternative la Volkswagen Golf GTI, Opel Astra OPC, Renault Megane R.S.

Cele doua modele Kia cu veleitati sportive ating 100 km/h in 7,9 secunde daca sunt echipate cu transmisii manuale cu sase viteze.

Fata de versiunile cu motorizari mai obisnuite, cee’d GT si pro_cee’d GT se vor diferentia prin bare de protectie cu fante mai generoase, evacuare dubla, lumini de zi cu patru LED-uri cu aspect de bijuterie, jante din aliaj usor de 18 inch, etrieri de frana de culoare rosie si culori speciale pentru caroserie.

Pentru interior vor fi disponibile scaune sport Recaro si pedale din aluminiu.

Productia modelelor cee’d GT si pro_cee’d GT va incepe in luna mai din 2013 in uzina Kia de la Zilina, Slovacia, si vor ajunge pe piata 1-2 luni mai tarziu.

Lasa un comentariu