Uzina de anvelope din Timisoara a grupului german Continental respecta toate normele de mediu, iar acuzatiile cum ca ar polua sunt urmarea unei confuzii pe care oamenii o fac intre miros si poluare, a spus, Pedro Carreira, seful unitatii de productie, ca raspuns la o intrebare a presei. In ultimii ani presa din Banat, dar si cea din Capitala a scris despre locuitorii din zona fabricii care s-au plans de mirosuri insuportabile emanate de unitatea producatoare de anvelope.
„E o chestiune foarte complexa si trebuie sa facem o diferentiere clara. Oamenii tind sa faca o confuzie cand e vorba de poluare. Ei se insala si dovada tine de toate masuratorile cerute de lege si de avizele pe care le-am obtinut. Se va vedea ca suntem in regula”, a spus Pedro Carreira, intrebat de o jurnalista in legatura ca plangerile locatarilor din zona, care spun ca uzina polueaza.
„Mirosul si poluarea sunt lucruri cu totul diferite. E un lucru extrem de important, oamenii spun ca e vorba de poluare, insa nu e vorba de asa ceva. E o confuzie si incercam sa-i facem pe oameni sa inteleaga acest lucru”, a subliniat seful unitatii de productie.
La uzina de anvelope s-au investit 270 miliioane euro in ultimii 12 ani si acum lucreaza 1.800 de persoane. De curand a fost demarat un nou proiect de extindere care va duce la cresterea cu peste 15% a capacitatii de productie si la angajarea a inca 300-400 de oameni.
Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte pe care Continental a tinut-o la Bucuresti pentru a prezenta cele mai recente investitii realizate la Timisoara, dar si planurile de extindere pentru urmatorii trei ani.
Continental spune ca intre 2010 si 2012 a investit un milion de euro intr-un program de protectie a mediului si adauga ca uzina de anvelope a fost re-autorizata din punct de vedere al protectiei mediului in iunie 2010, dupa o analiza a autoritatilor de profil.
Compania spune ca respecta toate normele legate de mediu, inclusiv cele legate de concentratiile de miros.
Concernul german a mai spus ca a investit cateva zeci de mii de euro in cateva proiecte sociale in Timisoara: modernizarea unei strazi, dupa investitii de 25.000 euro si o donatie in valoare de 26.000 euro la Spitalul Clinic de Urgenta.
In ultimii ani presa din Banat, dar si cea din capitala a scris despre locuitorii din zona fabricii care s-au plans de mirosurile insuportabile emanate de unitatea producatoare de anvelope. Subiectul a generat multe polemici si a starnit controverse, osciland intre cei care spun ca uzina afecteaza grav sanatatea oamenilor din zona si intre cei care sustin ca Timisoara ar trebui sa fie fericita ca un investitor de calibru se extinde.