Acasa Curiozitati Distribuitorul oficial Hyundai in Bulgaria a primit o amenda de opt milioane euro pentru practici anticoncurentiale

Distribuitorul oficial Hyundai in Bulgaria a primit o amenda de opt milioane euro pentru practici anticoncurentiale

de Vlad Barza

Hyundai i20 (sursa - Hyundai)

Autoritatile bulgare din domeniul concurentei au amendat distribuitorul oficial Hyundai cu aproape 16 milioane leva (circa opt milioane euro) din cauza unor practici care incalca legile concurentei, scrie publicatia bulgariaoggi.com. Cinci dealeri care au facut afaceri cu distribuitorul au primit sanctiuni mai mici, totalizand peste 200.000 euro.

Compania Industrial Commerce EOOD a primit o amenda de 15,98 milioane leva – reprezentand 10% din cifra de afaceri pe 2012 – fiindca a apelat la practici anticoncurentiale si a facut intelegeri stil cartel cu alti parteneri de afaceri.

Comisia pentru Protectia Concurentei spune ca dealerii au vandut masini si piese de schimb ale unor marci concurente, desi nu aveau voie si au facut si tranzactii intre ei, desi le era interzis. Dealerii nici nu aveau voie sa vanda la clienti din alte districte administrative si ar fi stabilit si o intelegere de tip cartel in legatura cu preturile masinile si ale pieselor de schimb.

Companiile pot face apel in fata Curtii Supreme Administrative, in decurs de 14 zile.

Alti cinci dealeri care au avut legaturi comerciale cu Industrial Commerce EOOD si cu Hyundai Leasing au primit amenzi mai mici, cuprinse intre 2.500 si 150.000 euro.

Lasa un comentariu