Acasa Industrie Delphi a finalizat preluarea afacerii cu sisteme de conectori auto a furnizorului FCI

Delphi a finalizat preluarea afacerii cu sisteme de conectori auto a furnizorului FCI

de Adrian Mitrea

(sursa - Delphi)

Furnizorul de componente auto Delphi a finalizat preluarea diviziei de vehicule motorizate (MVL) a grupului FCI, pentru care a inaintat o oferta in prima parte a acestui an. Delphi a platit 765 milioane euro pentru divizia MVL a FCI.

In urma acestei tranzactii a crescut portofoliul de clienti Delphi pentru conectori destinati vehiculelor hibride si electrice. De asemenea, Delphi castiga astfel clienti precum Chrysler, Daimler, Ford, General Motors, Hyundai, PSA Peugeot Citroen, Renault-Nissan si Grupul Volkswagen.

Portofoliul de produse MVL si operatiunile din China, India si Coreea consolideaza pozitia Delphi  in Asia, o piata cu un mare potential de crestere. MVL a avut venituri de 692 milioane euro anul trecut.

Delphi este prezenta in Romania din 1997, avand fabrici la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu, unitati ce produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare diesel. In total sunt circa 13.000 de angajati, iar cifra de afaceri a trecut de 300 milioane euro in 2010.

In aprilie compania a deschis cea de-a patra sa fabrica din tara, in sud, la Moldova Noua, pana la final de an urmand a lucra acolo 1.000 de angajati.

Lasa un comentariu