Acasa Opel Opel recheama in service sapte Zafira vandute in Romania din cauza unor posibile probleme cu plansa de bord

Opel recheama in service sapte Zafira vandute in Romania din cauza unor posibile probleme cu plansa de bord

de Adrian Mitrea

Opel Zafira Tourer (sursa - Opel)

Opel recheama in service sapte exemplare Zafira comercializate in Romania, fabricate in 2012, din pricina unor posibile probleme cu plansa de bord, care poate reactiona necorespunzator in cazul unui accident ce presupune declansarea airbag-ului pentru pasagerul din dreapta-fata.

Vizate de aceasta rechemare in service sunt masini Zafira C, cea mai noua generatie a acestui model, recent introdusa pe piata. Automobilele sunt fabricate in uzina Bochum din Germania.

„Este posibil ca tabloul de bord sa nu fi fost produs conform specificatiilor, iar in cazul unui accident rutier in care se declanseaza airbag-ul pasager, capacul de la airbag poate sa nu se deschida corect. In cel mai rau caz, componente ale capacului de airbag pasager se pot desprinde”, descrie Opel defectul.

Verificarea datei de productie a masinii dureaza circa 20 de minute, iar daca este necesara inlocuirea tabloului de bord reparatia dureaza circa trei ore. Initial se verifica daca autovehiculul a fost deja reparat. Daca nu, se verifica data de productie a panoului de bord, iar daca se incadreaza in limitele specificate intreaga plansa de bord va fi inlocuita.

La fel ca in cazul oricarei campanii de rechemare in service, costurile pentru reparatie sunt suportate de producator.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

0-100.ro a publicat in noiembrie 2011 un test drive tip prima impresie cu noul Opel Zafira. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video (mai scurta) mai jos.

comenteaza si pe gmclub

Lasa un comentariu