Acasa Audi Audi recheama in service zece Q5 din Romania deoarece plafonul din sticla s-ar putea sparge din senin

Audi recheama in service zece Q5 din Romania deoarece plafonul din sticla s-ar putea sparge din senin

de Adrian Mitrea

Interior Audi Q5 cu plafon vitrat (sursa - Audi)

Audi recheama in service zece unitati Q5 vandute in Romania si echipate cu plafon din sticla deoarece acoperisul s-ar putea sparge din senin, la temperaturi mai mici de -20 grade Celsius, din cauza faptului ca sticla poate avea tensiuni interne ridicate, ca urmare a unui proces de fabricatie defectuos.

„La anumite autovehicule Audi Q5, cu sistem de trape multiple, dintr-un anumit interval de fabricatie, trapa din sticla poate avea tensiuni interne ridicate (…). La temperaturi ambientale de sub -20 grade Celsius se poate ajunge la spargerea subita a trapei din sticla. De regula, acest fapt se intampla la autovehicule aflate in stationare. In cazul spargerii, sticla de siguranta, dintr-o foaie, se sparge in fragmente mici din sticla”, potrivit Audi.

Din cauza faptului ca fragmentele de sticla cad in habitaclu, „nu poate fi exclus un risc minor pentru pasagerii din autovehicul”, spune constructorul auto german.

La fel ca in cazul oricarei campanii de rechemare in service, costurile pentru reparatie sunt suportate de producator.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Chevrolet si Seat.

Lasa un comentariu