Acasa Foto FOTO: Lexus a dezvaluit a cincea generatie a limuzinei LS, care in premiera dispune si de o versiune sport

FOTO: Lexus a dezvaluit a cincea generatie a limuzinei LS, care in premiera dispune si de o versiune sport

de Adrian Mitrea

Lexus LS F Sport 2013 (sursa - Lexus)

Lexus a prezentat la San Francisco, SUA, a cincea generatie a limuzinei LS, rivala pentru BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S si Audi A8. Noul Lexus LS vine in premiera si cu o versiune sportiva (LS F Sport) si va fi disponibil pentru comanda spre sfarsitul acestui an, inclusiv pentru piata romaneasca. LS este varful de gama al marcii japoneze Lexus, infiintata de Toyota in anul 1989.

Noul LS are patru variante: LS 460, LS 460L, LS 600hL si LS F Sport. Modelele LS 460 si 460L (cu ampatament marit – n.r.) pot avea tractiune spate sau 4×4, iar restul modelelor vin doar cu tractiune spate. Soferul poate alege dintre modurile de condus Eco, Normal si Sport, iar la versiunile cu suspensii pneumatice acestea pot fi reglate in modurile Comfort si Sport S+.

click aici pentru galeria foto

Varianta sport are suspensie pneumatica cu setari sportive si garda la sol este redusa cu un centimetru. De asemenea, LS F Sport are diferential spate Torsen cu alunecare limitata si etrieri de frana Brembo cu sase pistonase.

In ceea ce priveste siguranta, noul Lexus LS vine cu APCS (franare automata pentru a evita accidentele iminente), sistem care pana la viteze de 40 km/h poate opri complet si evita 100% un eventual impact cu pietoni sau alte masini din fata. Pe noul LS este disponibil si cruise control adaptiv (ACC), care mentine o distanta constanta fata de masina din fata, precum si un sistem LKA revizuit (prevenirea parasirii neintentionate a benzii de circulatie).

Alte doua sisteme importante pentru siguranta rutiera sunt BSM (monitorizarea unghiurilor moarte) si AHB (comutarea automata din faza lunga in faza scurta in cazul in care in fata apar masini – pe acelasi sens de mers sau contrasens).

Masina dispune de un ecran de 12,3 inch pentru sistemul multimedia.

Pentru clientii foarte pretentiosi exista optionale precum scaune Ottoman pentru locurile din spate, care sunt practic niste sezlonguri de lux, cu functie de masaj Shiatsu. La acestea se adauga sistem multimedia cu Blu-ray pentru locurile din spate, DVD, slot pentru carduri SD si un ecran VGA color de 9 inch retractabil complet in plafon.

Instalatia audio Mark Levinson este optionala (acopera frecvente de la 20 Hz la 20 kHz, are 15 canale si o putere 450 W), dar chiar si echiparea de baza dispune de instalatie audio cu zece difuzoare (CD, DVD audio si video, MP3, HD Radio).

Lexus se lauda cu un coeficient aerodinamic de numai 0,26 pentru noul LS.

Scaune Ottoman in Lexus LS 2013 (sursa - Lexus)

Lasa un comentariu