Acasa Dacia Dacia Lodgy va fi lansata oficial in Romania pe 6 iunie, eveniment urmat de patru zile de porti deschise

Dacia Lodgy va fi lansata oficial in Romania pe 6 iunie, eveniment urmat de patru zile de porti deschise

de Adrian Mitrea

Invitatie lansare Dacia Lodgy in Romania (sursa - Dacia)

Dacia lanseaza oficial in Romania masina de familie Lodgy pe 6 iunie, la preturi cuprinse intre 9.500 si 14.700 euro cu TVA, iar evenimentul de lansare va fi urmat de patru zile de porti deschise pentru clienti, in perioada 7-10 iunie (joi-duminica), au declarat pentru 0-100.ro oficialii Dacia.

Preturi Dacia Lodgy martie 2012 (sursa - Dacia)

Dacia Lodgy, produsa exclusiv in Maroc, este disponibila in versiuni cu 5 si 7 locuri si are trei variante de echipare: Acces, Ambiance si Laureate. In iunie incep si livrarile catre clientii care si-au comandat deja masina. Pe piata romaneasca exista interes pentru Lodgy, insa primele cifre nu sunt spectaculoase. Aproximativ 100 de clienti din Romania si-au comandat Lodgy pana la sfarsitul lunii aprilie, iar alti 3.000-3.500 de persoane figureaza pe lista cu posibili clienti, potrivit oficialilor Dacia.

Motorizarea de 1,2 litri TCe pe benzina, turbo, de 115 Cai Putere (CP), va fi livrata catre clientii din Romania incepand cu luna septembrie.

click aici pentru poze cu Dacia Lodgy

Lodgy are aceeasi arhitectura generala ca si restul automobilelor construite pe platforma B0 (sau platforma Logan), insa antifonarea este mai buna cu 30%, iar discurile de frana (disponibile doar pentru rotile din fata) au un diametru de 280 mm. Puntea spate a Lodgy este preluata de la actualul Renault Kangoo, fiind deci diferita de cea de pe Logan MCV si Duster 4×2.

In echiparea standard, inclusiv pentru piata romaneasca, intra 4 airbag-uri. Printre echipamentele optionale interesante se numara scaunele fata incalzite si sistemul multimedia MediaNav, care include navigatie si conectivitate cu telefonul mobil. Sistemul MediaNav nu are unitate CD, ci USB si AUX. Oficialii Renault spun ca au renuntat la unitatea CD pentru a putea oferi un ecran tactil mai mare. Tot optional poate fi montat si sistemul de control electonic al stabilitatii (ESP).

Referitor la ESP, oficialii Renault si Dacia au explicat de ce Lodgy vine fara ESP in standard, desi masina a fost lansata dupa 1 noiembrie 2011, data incepand cu care orice nou model de automobil trebuie sa aiba asa ceva chiar si pe versiunea cea mai cheala. Dacia Lodgy a fost omologata in Franta anterior datei de 1 noiembrie 2011, astfel ca aceasta masina „scapa” de obligativitatea echiparii ei cu ESP in standard.

„Ar trebui sa fie alegerea clientului daca vrea ESP sau nu, nu un echipament obligatoriu”, au spus in fata presei oficialii Renault, cu ocazia test drive-ului din Maroc.

Dacia Lodgy este produsa in Maroc, insa circa 15-20% din inginerie a fost facuta in Romania, iar 31 de furnizori din tara exporta catre Maroc 270 de tipuri de piese. Lodgy are o garantie de 3 ani sau 100.000 km (in functie de care termen se atinge primul – n.r.). Masina a parcurs doua milioane de kilometri de anduranta inainte sa intre in productie, potrivit constructorului.

Intrebati cand vom vedea transmisii automate pe Lodgy si butonul pentru claxon repozitionat, oficialii Dacia-Renault au spus: „Se lucreaza la dezvoltarea unei transmisii automate, va trebui sa avem asa ceva candva. (…) Lucram la repozitionarea butonului pentru claxon. Cand vom gasi o solutie eficienta din punctul de vedere al costurilor o vom introduce in productie”.

0-100.ro a publicat recent test drive tip Prima Impresie cu Dacia Lodgy. Poti reciti articolul complet AICI sau urmari doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu