Acasa Datsun Uzina Lada va construi si masini ale marcii Datsun pe care Nissan o readuce in piata dupa trei decenii de absenta

Uzina Lada va construi si masini ale marcii Datsun pe care Nissan o readuce in piata dupa trei decenii de absenta

de Vlad Barza

Seful Nissan si un Datsun 17 Phaeton din 1938 (sursa - Nissan)

Uzina AvtoVAZ care produce automobile Lada va asambla din 2014 si masini din brandul Datsun pe care Nissan il va readuce in piata dupa aproape trei decenii de absenta, a declarat un sef al Nissan, citat de Detroit News. Initial s-a anuntat ca masinile marcii se vor vinde doar in India, Rusia si Indonezia, insa Carlos Ghosn a spus pentru Bloomberg ca Africa, Orientul Mijlociu si America Latina se numara printre regiunile in care Datsun va intra in etapa urmatoare.

Nissan anunta pe 20 martie, prin vocea sefului Carlos Ghosn, ca marca Datsun care a existat timp de peste 50 de ani, pana in 1986, va fi reinviata pentru vanzarile de masini in cateva piete emergente.  Datsun face parte din istoria Nissan si numele este sinonim cu masinile fiabile si acceptabile, insa acum vor primi si o doza importanta de modernitate, mai spunea Ghosn.

Masinile nu vor fi insa construite doar la uzina din Indonezia, insa si la Lada – AvtoVAZ, incepand cu 2014, a spus Colin Dodge, vicepresedinte executiv al Nissan.

Alianta Renault-Nissan a semnat recent actele prin care va prelua controlul asupra AvtoVAZ, iar ca parte a intelegerii Nissan va investi 450 milioane dolari la uzina Lada. Alianta are acum 25% din AvtoVAZ, insa va ajunge la peste 66% la mijloc de 2014.

Nissan are acum 5,9% din piata rusa, iar obiectivul este ca in patru ani sa ajunga la o zecime din piata, adica 500.000 de unitati/an.

La anuntul reinvierii Datsun, Carlos Ghosn s-a limitat in a spune ca masinile marcii vor fi vandute doar in Rusia, Indonezia si India, insa acum a spus pentru Bloomberg ca marca isi va extinde prezenta mondiala „pas cu pas”, iar in al doilea val urmeaza piete din Africa, Orientul Mijlociu si America Latina.

Marca Datsun a existat intre 1932 sui 1986, masinile ajungand si pe piata din SUA.

Lasa un comentariu