Acasa Foto FOTO: Renault are patru masini electrice la Frankfurt, iar una dintre ele, Fluence, vine si in Romania

FOTO: Renault are patru masini electrice la Frankfurt, iar una dintre ele, Fluence, vine si in Romania

de Adrian Mitrea

Renault Fluence Z.E.

Renault a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, patru concepte de automobile electrice. Fluence, Kangoo, Zoe şi Twizy. Primul dintre acestea, Fluence va intra in productie la inceputul anului 2011 si va fi lansat in Romania la sfarsitul anului 2011, potrivit oficialilor Renault.

Directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, a declarat, marti, in conferinta de presa organizata in cadrul Salonului, ca Renault isi propune sa devina primul constructor care va produce in masa o gama larga de masini electrice, la preturi accesibile.

„Aceste masini vor fi comparabile din punct de vedere al costurilor cu o masina diesel de aceeasi categorie”, a spus Ghosn.

Twizy va putea fi incarcat complet in circa patru ore si va avea o autonomie de 100 de kilometri, in timp ce celelalte trei modele vor putea fi incarcate in opt ore, autonomia fiind de 160 de kilometri.

Renault Fluence va intra in productia de serie la inceputul anului 2011, iar Kangoo Z.E. pana la jumatatea aceluiasi an. Din a doua parte a anului 2011 va fi fabricat in masa Twizy, iar Zoe va fi produs in serie de la jumatatea anului 2012.

Ghosn estimeaza ca masinile electrice vor avea o cota de piata de 10% in 2020.

Lasa un comentariu