Acasa Audi Audi va deschide o uzina auto in Mexic si confirma achizitia Ducati

Audi va deschide o uzina auto in Mexic si confirma achizitia Ducati

de Adrian Niculescu

Ducati si Audi (sursa - Audi)

Dupa multe zile de speculatii, Audi confirma ca achizitioneaza de la grupul italian Investindustrial producatorul de motociclete sport Ducati, la un pret care nu a fost mentionat oficial, insa se zvoneste ca ar fi vorba de aproximativ 860 milioane euro. Tot miercuri Audi a anuntat ca alege Mexicul pentru prima sa uzina din America de Nord, capacitatea de productie a unitatii urmand a ajunge la 150.000 masini/an intr-o prima faza.

De cateva saptamani s-a scris pe tema posibilei achizitii a Ducati, iar acum Audi confirma, insa nu da detalii financiare.   Ducati a vandut anul trecut circa 42.000 de motociclete, care au adus venituri de 480 de milioane euro. Producatorul de motociclete are 1.100 de salariati la unitatile de productie din Italia si Thailanda. Compania are datorii de 200 milioane euro si multi analisti se indoiesc ca grupul Volkswagen a facut o miscare inteligenta.

Compania Ducati a fost fondata de Adriano si Marcello Ducati in Bologna in 1926. Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati producea initial piese pentru radio-uri, iar din 1949 a inceput sa construiasca motociclete.

Audi a mai facut miercuri un anunt foarte important: prima sa uzina din America de Nord va fi in Mexic si va incepe productia in 2016, locul exact unde aceasta va fi construita nefiind anuntat inca. Nici nu a venit bine anuntul si deja s-au starnit controverse fiindca ministrul mexican al economiei a spus ca germanii vor investi doua miliarde dolari la noua unitate. Seful Audi, Rupert Stadler, a precizat insa ca nu este nevoie de doua miliarde dolari pentru o uzina care va face 150.000 masini/an, insa nu a dat suma exacta. Se pare ca la noua uzina va fi construit Audi Q5.

Interesant este ca o alternativa pentru uzina nord-americana era statul Tennessee, unde si Volkswagen are un sit de productie. In orice caz, Mexicul nu e teritoriu nou pentru Volkswagen fiindca in statul Puebla se produc modelele Beetle, Jetta si Golf iar in provincia Guanajuato este in constructie o uzina de motoare cu capacitate de 300.000 unitati/an.

Lasa un comentariu