Acasa Maserati Maserati aduce la Geneva noul GranTurismo Sport cu motor V8 de 460 CP

Maserati aduce la Geneva noul GranTurismo Sport cu motor V8 de 460 CP

de Vlad Barza

Maserati GranTurismo Sport (sursa - Maserati)

Maserati aduce la salonul auto de la Geneva coupe-ul GranTurismo Sport, model care va dispune de motor V8 de 4,7 litri capabil sa dezvolte 460 CP. Modelul inlocuieste Gran Turismo S, iar presa internationala noteaza ca e de asteptat ca supercar-ul sa ajunga in sub cinci secunde la 100 km/h.

Maserati spune ca GranTurismo Sport, care va fi prezentat la salonul auto de la Geneva (6-18 martie), este caracterizat prin „performante crescute” si printr-un „stil general elegant care-i subliniaza natura sportiva”

Compania spune ca GranTurismo Sport va dispune de motor V8, 4,7 litri capabil sa dezvolte 460 CP. Gran Turismo S – modelul din prezent – are in cea mai puternica versiune motor de 440 CP, viteza maxima este de 295 km/h, iar accelerarea de la 0, la 100 km/h se face in cinci secunde. Masina costa peste 140.000 euro si are un consum mediu mixt comunicat de constructor de 15,2 litri/100 km.

Maserati a prezentat in toamna lui 2011 la salonul de la Frankfurt un concept de SUV numit Kubang care va fi construit in serie la o uzina Chrysler din SUA, avand la baza platforma Jeep Grand Cherokee, dar urmand sa dispuna de motoare Ferrari. La editia din 2011 a salonului de la Geneva brandul italian a venit cu GranCabrio Sport.

Maserati GranTurismo Sport (sursa - Maserati)

Lasa un comentariu