Acasa Honda Conceptul Honda NSX anunta un nou model japonez de inalta performanta

Conceptul Honda NSX anunta un nou model japonez de inalta performanta

de Adrian Mitrea

Honda NSX Concept 2012 (sursa - Honda)

Honda prezinta la Salonul Auto de la Detroit (9-22 ianuarie) conceptul NSX ce anunta o masina sport de inalta performanta, cu tractiune integrala si propulsie hibrida. Motorul pe benzina este un V6, iar tehnologia hibrida se numeste Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Honda a lansat masina sport NSX in 1990 si a tinut-o in productie pana in 2005.

Rotile din fata sunt invartite de cate un motor electric ce poate genera cuplu negativ sau pozitiv pe viraje, ceea ce ar aduce beneficii majore in materie de manevrabilitate, crede Honda.

Propulsorul VTEC pe benzina V6 angreneaza rotile din spate prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj cu motor electric integrat (pentru a recupera energie in frana de motor si pentru a maxima performantele de accelerare si consum de carburant).

Conceptul Honda NSX are 4.330 mm lungime, 1.895 mm latime si doar 1.160 mm inaltime. Ampatamentul masoara 2.575 mm, iar anvelopele au dimensiuni de 255/35 R19 pe fata si 275/30 R20 pe spate.

Pe langa conceptul NSX, la Detroit Honda a mai prezentat si Accord Coupe Concept (previzualizarea viitoarei generatii Accord pentru America), Acura ILX (concept de sedan premium pentru America) si un prototip al crossover-ului Acura RDX ce dezvaluie cum va arata acest model din 2013.

Honda NSX Concept 2012 (sursa - Honda)

Honda Accord Coupe Concept Detroit 2012 (sursa - Honda)

Acura ILX Concept Detroit 2012 (sursa - autoblog.com)

Prototip Acura RDX 2013 (sursa - autoblog.com)

Lasa un comentariu