Acasa Foto FOTO: smart for-us, concept de pick-up derivat din micul smart fortwo

FOTO: smart for-us, concept de pick-up derivat din micul smart fortwo

de Adrian Mitrea

smart for-us concept (sursa - Daimler)

smart expune la Salonul Auto de la Detroit (9-22 ianuarie) conceptul for-us, un pick-up derivat din micul smart fortwo care, daca va intra in productie, va deveni cel mai mare automobil al marcii, cu 3.547 mm lungime, 1.506 mm latime si 1.701 mm inaltime.

Conceptul are propulsie electrica, fiind pus in miscare de un motor de 55 kW/75 Cai Putere (CP), alimentat de la o baterie litiu-ion de 17,6 kWh. Aceasta se reincarca complet in 6-8 ore la o priza conventionala.

click aici pentru galeria foto

smart for-us are doua locuri, iar in spate are spatiu pentru doua biciclete electrice smart ebike, care se pot incarca in timp ce stau in portbagaj.

Fata de un smart fortwo, conceptul for-us are o garda la sol cu 50 mm mai mare pentru a putea parcurge trasee off-road. Ampatamentul mai mare cu 613 mm (2.480 mm) si ecartamentele crescute cu 50 mm confera conceptului un aspect mai impunator, mai robust.

Practic, smart for-us are acelasi sistem de propulsie ca si smart fortwo Electric Drive (ED) care va fi lansat in acest an si in Romania si pe care 0-100.ro l-a testat in vara lui 2011.

Lasa un comentariu