Acasa Hyundai Conceptul Hyundai i-oniq ne va arata noua directie a designului marcii coreene

Conceptul Hyundai i-oniq ne va arata noua directie a designului marcii coreene

de Adrian Mitrea

Hyundai i-oniq (sursa - Hyundai)

Hyundai va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012 conceptul i-oniq, o masina care va dezvalui noua directie de design a marcii auto coreene. Din prima schita publicata pare sa fie vorba despre un hatchback cu aspect de coupe.

Conceptul Hyundai i-oniq a fost desenat si dezvoltat la centrul de R&D al Hyundai din Russelsheim, Germania. Mai multe detalii despre masina vor fi prezentate in 2012, inainte de premiera mondiala.

In timp, Hyundai a arata un interes tot mai crescut pentru piata auto europeana si ultimele sale modele, cum ar fi i40, sunt concepute mai mult ca oricand pe placul europenilor.

Sediul central al Hyundai Motor Europe (HME) este in Offenbach, Germania, si coordoneaza activitatile de marketing, vanzari si post-vanzari din toate tarile europene. In plus, Hyundai mai are pe continent si o entitate care se ocupa de inginerie (HMETC, Hyundai Motor Europe Technical Centre), amplasata la Russelsheim, Germania. HMETC este unul dintre cele mai importante centre de design ale Hyundai din lume. Ca o paranteza, la Russelsheim este si cartierul general al Opel.

Hyundai detine si o fabrica in Cehia, la Nosovice, unde in prezent produce peste 50% din masinile pe care le livreaza in Europa. In uzina lucreaza 2.600 de oameni, iar numarul acestora va creste din vara, cand va fi adaugat un al treilea schimb.

Lasa un comentariu