Acasa Fiat Fiat va produce in 2012 pe plan european cu 300.000 de masini mai putin decat isi propusese

Fiat va produce in 2012 pe plan european cu 300.000 de masini mai putin decat isi propusese

de Vlad Barza

Motor Fiat TwinAir (sursa - Fiat)

Fiat va produce in 2012 cu 300.000 de masini mai putin in Europa fata de obiectivul stabilit la inceput de an, scrie Automotive News care citeaza un site economic italian ce ar fi obtinut documente interne. Fiat are o perioada grea, joi s-a inchis o uzina din Sicilia care functiona de 41 de ani, iar grupul italian are probleme si in SUA unde vanzarile micului model 500 sunt mult sub asteptari. Fiat nu a comentat informatiile legate de schimbarea obiectivului.

Fiat estima ca va produce 1,3 milioane de masini pe plan european in 2012, dar site-ul economic italian linkiesta.it  sustine ca inca din septembrie prognoza s-a diminuat la numai un milion. Anul acesta estimarile arata o productie de 1,15 milioane unitati.

Fiat a inchis joi uzina de la Termini Imerese din Sicilia care a produs in ultimii 41 de ani masini ale marcii italiene si este doar a doua mare uzina auto europeana ce se inchide in ultimii ani, dupa ce General Motors a inchis uzina din Anvers (Belgia). Totusi, la uzina siciliana de la anul ar trebui sa fie produse masini chinezesti marca Chery, insa nimic nu este sigur.

Fiat, care detine 53% din Chrysler, ar putea ajunge pana la 58,5% pana la final de an, iar obiectivul este ca fuziunea celor doua companii sa fie realizata complet pana in 2014. Fiat pierde aproape un miliard de euro anual, iar cota de piata a grupului pe plan european a scazut mult intr-un an, de la 8%, la 7,1%. Vanzarile marcii Fiat in Europa au scazut cu 17% in primele zece luni, in timp ce la Jeep s-a inregistrat o crestere de 61%, iar la Alfa Romeo, de 26%.

Lasa un comentariu