Acasa Revista Presei Revista presei, 10 august: Basescu isi da cu parerea despre piata auto. Lamborghini trece pe hibride. Noul Chevrolet Spark e aproape gata

Revista presei, 10 august: Basescu isi da cu parerea despre piata auto. Lamborghini trece pe hibride. Noul Chevrolet Spark e aproape gata

de Adrian Niculescu

Revista Presei

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat in cadrul unui interviu acordat emisiunii ProMotor de la Pro TV ca din cauza situatiei economice mondiale este important ca Ford si Renault sa gaseasca pe piata locala toate conditiile necesare pentru a produce.

Esecul programului „Rabla” din acest an, prin intermediul caruia s-au vandut aproape 17.100 de autoturisme dintr-un total de 40.000 in primele doua etape, se datoreaza inclusiv lipsei de capacitate de productie a Dacia pentru a acoperi cererea atat de pe piata interna, cat si cea germana, in opinia presedintelui tarii, scrie Ziarul Financiar.

Oficialii Lamborghini au anuntat ca vor lansa un model hibrid in anul 2015. Producerea acestuia face parte dintr-un plan de investitii de 35 de milioane de Euro, relateaza automarket.ro.

Pentru prima data scade semnificativ si piata auto second-hand. Inmatricularile de autoturisme second-hand au inregistrat la nivelul lunii iulie o scadere de aproape 70% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 11.374 de unitati, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise si Inmatriculari Vehicule din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, citate de Ziarul Financiar.

Cei de la Chevrolet sunt pregatiti sa introduca in productia de serie noul model Spark. Pentru piata din Europa, constructorul a pregatit doua motorizari. Prima din ele va avea un propulsor de 1.0 litri si va devolta 66 CP iar pe a doua varianta vom gasi un motor de 1.2 litri care livreaza 78 CP. Micutul Chevrolet Spark va fi lansat si pe piata auto din SUA, cel mai probabil in anul 2011, scrie automarket.ro.

Lasa un comentariu