Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz recheama aproape 400 de SUV-uri ML din Romania, produse acum zece ani, pentru defectiuni la cruise control

Mercedes-Benz recheama aproape 400 de SUV-uri ML din Romania, produse acum zece ani, pentru defectiuni la cruise control

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa M din 2002 (sursa - Daimler)

Mercedes-Benz recheama 392 de SUV-uri ML vandute in Romania, produse in perioada august 1999-iulie 2002 (ML55 AMG pana in iunie 2004), din cauza unor defectiuni la sistemul cruise control (tempomat), care s-ar putea sa nu se decupleze la apasarea pedalei de frana.

„Din cauza unui semnal necorespunzator de la contactul lampilor de frana, in cazuri foarte rare, sistemul de control al acceleratiei (tempomat) nu se decupleaza la apasarea pedalei de frana. Acest fenomen este, in general, semnalizat de aprinderea unei lampi de avarie in bord. In asemenea situatii, controlul automat al acceleratiei se dezactiveaza la deceleratii peste o anumita valoare sau, in mod uzual, prin actionarea manetei sistemului de control al acceleratiei. Acest sistem este dezactivat si atunci cand viteza vehiculului scade sub 40 km/h”, potrivit Mercedes-Benz.

Ca masura de precautie va fi schimbat contactul lampilor de frana.

Aceste operatiuni de rechemare in service nu reprezinta ceva neobisnuit in industria auto, fie ca vorbim de Romania sau de alte tari din lume. Alte marci care au rechemat in service masini din Romania, in acest an, sunt Dacia si Renault (pentru defectiuni la motor), Mazda (Mazda3 si Mazda5, posibile probleme cu pompa de benzina), Fiat (Grande Punto, posibile defectiuni la ABS/500, posibile probleme la motor), Chevrolet (Cruze, posibile probleme cu centurile de siguranta), Nissan (Navara, probleme la jante),HummerCorvette si Cadillac – pentru probleme diverseOpel (probleme de software la instrumentele din habitaclu),BMW (probleme cu filtrele de combustibil), Mitsubishi (pentru defectiuni la rotile spate ale modelului Outlander) si Honda(pentru ca la Accord diesel motorina se poate amesteca cu uleiul).

Lasa un comentariu