Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Noul Hyundai Elantra a fost lansat in Romania. Importatorul asteapta vanzarea a 120 de masini in prima faza

VIDEO, FOTO: Noul Hyundai Elantra a fost lansat in Romania. Importatorul asteapta vanzarea a 120 de masini in prima faza

de Adrian Mitrea

Lansare Hyundai Elantra (sursa - Hyundai)

Noua generatie a sedanului compact Hyundai Elantra, ce concureaza cu modele precum Renault Fluence, Skoda Octavia si Toyota Corolla, a fost lansata in Romania la un pret de pornire 14.450 euro cu TVA inclusa. Importatorul, Hyundai Auto Romania, asteapta vanzarea a minimum 120 de masini in primele luni, dar nu are o tinta pentru tot acest an din cauza numarului mic de unitati alocate de fabrica.

Noul model a fost lansat in Romania prin evenimente separate tinute pe 14 iulie de principalii dealeri de la nivel national, iar masina se gaseste deja in showroom-uri.

click aici pentru galeria foto

Hyundai Elantra vine cu o singura motorizare, pe benzina, de 1,6 litri. Propulsorul aspirat (fara turbo) dezvolta 132 Cai Putere (CP) si poate fi cuplat fie la o transmisie manuala cu sase viteze, fie la una automata automata (Shiftronic), tot cu sase trepte, utilizabila si in mod manual.

Coreenii sunt mandri de transimisia realizata pentru Elantra, aceasta fiind, spun ei, prima din lume dezvoltata special pentru a fi utilizata pe o masina de pasageri de dimensiuni medii.

„Noua transmisie este alcatuita din trei angrenaje epicicloidale, doua ambreaje si trei frane, fiind astfel mai mica, mai compacta si mai usoara decat orice alta cutie de viteze automata cu sase rapoarte disponibila astazi pe piata. Hyundai devine astfel unul dintre cei trei constructori de automobile la nivel global care are propria cutie de viteze automata cu sase rapoarte. Cutia de viteze manuala cu sase trepte reprezinta de asemenea o noutate absoluta in tehnologia modelelor Hyundai”, a anuntat importatorul.

Noul Hyundai Elantra afiseaza noua linie de design a marcii asiatice, denumita „fluidic sculpture”, designul fiind inspirat, potrivit Hyundai, de opera „Pasarea in vazduh” a marelui sculptor roman Constantin Brancusi. Elantra vine in completarea gamei de masini compacte a Hyundai, alaturi de i30 si i30 cw (break).

Elantra vine, in premiera in segmentul compact, cu sistem automat de dezaburire si scaune spate incalzite. La aceste dotari se adauga doua sisteme electronice de stabilitate, VSM (Sistem de Management al Stabilitatii Vehiculului) si ESP (Sistem Electronic de Stabilitate), precum si ABS (Antilock Braking System) si sase airbag-uri. Dotarea standard mai include inchidere centralizata cu telecomanda, oglinzi exterioare actionate electric si incalzite, aer conditionat, volan si schimbator de viteze imbracate in piete, sistem audio radio-CD cu MP3, sase difuzoare si comenzi audio pe volan.

Noul model Hyundai este disponibil in Romania in doua variante de echipare, Elantra si Elantra Highway.

Masina are cinci ani garantie integrala, fara limita de kilometri, cinci ani de asistenta rutiera si cinci ani de verificari tehnice periodice gratuite (Five Year Triple Care).

Hyundai Elantra concureaza cu modele precum Renault Fluence, Volkswagen Jetta, Chevrolet Cruze, Opel Astra Classic III sedan, Mitsubishi Lancer, Ford Focus sedan, Honda Civic sedan, Mazda3 sedan, Skoda Octavia si Toyota Corolla.

Lasa un comentariu