Acasa Romania Marcile Porsche, Bentley si Lamborghini au un nou importator in Romania

Marcile Porsche, Bentley si Lamborghini au un nou importator in Romania

de Adrian Mitrea

Porsche (sursa - 0-100.ro)

Marcile Porsche, Bentley si Lamborghini, importate si comercializate pana la sfarsitul anului trecut de Porsche Romania, au trecut de la 1 ianuarie 2011 la Porsche Inter Auto (PIA), a declarat pentru 0-100.ro directorul marcilor Porsche, Bentley si Lamborghini in Romania, Adrian Pascu.

El a explicat ca tot acest proces este de fapt o mica reorganizare in cadrul activitatilor Holdingului Porsche in Romania, care are trei entitati mari: Porsche Romania (importatorul tuturor marcilor), Porsche Inter Auto (dealerul propriu al Grupului Porsche) si Porsche Bank (servicii financiare).

„Ce se intampla pana acum nu era chiar firesc, ca Porsche Romania sa fie si importator si dealer, adica sa vanda direct masini clientilor. Astfel, importurile si vanzarile de Porsche si Bentley au trecut la PIA”, a declarat Pascu.

Structuri similare au si alte companii auto din Romania. In unele cazuri dealerii sunt si vanzatori si importatori, dar este mai putin uzual ca un importator prin definitie sa fie si dealer.

Oficialul Porsche, Bentley si Lamborghini a precizat ca aceasta miscare se va traduce in mai putina birocratie si intr-un plus pentru clienti. Director pentru cele trei marci va ramane tot Adrian Pascu, ca si pana in prezent.

Porsche Inter Auto are patru amplasamente de service si vanzari in Bucuresti (Porsche Bucuresti Nord, Porsche Bucuresti Aviatiei, Porsche Bucuresti Vest 1, Porsche Bucuresti Vest 2) si unul in Timisoara (Porsche Timisoara).

Grupul auto german Volkswagen a cumparat in martie Porsche Holding Salzburg (PHS), cea mai mare retea de dealeri a grupului din Europa, de care apartine si Porsche Romania. Volkswagen a platit 3,3 miliarde euro pentru PHS. Sediul central va ramane tot la Salzburg. Prin aceasta achizitie, Volkswagen face inca nu pas in creearea grupului auto integrat ce urmeaza sa ia nastere in urma fuziuniunii dintre grupurile Volkswagen si Porsche.

Lasa un comentariu