Acasa Foto Geneva 2011: Hyundai i40 si Hyundai Veloster accelereaza expansiunea coreenilor in Europa

Geneva 2011: Hyundai i40 si Hyundai Veloster accelereaza expansiunea coreenilor in Europa

de Adrian Mitrea

Hyundai i40 cw (sursa - 0-100.ro)

Hyundai i40 cw (break) si Hyundai Veloster sunt noutatile pregatite de coreenii de la  Hyundai pentru Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie). Cele doua masini vin in segmente cheie (C si D) pentru piata europeana.

Hyundai Veloster va fi lansat in Romania in aprilie, iar varianta break a limuzinei i40 va fi disponibila din iunie. O versiune cu cinci usi a lui i40 va fi in showroom-uri din octombrie-noiembrie.

click aici pentru a vedea standul Hyundai de la Geneva

Modelul Veloster, descris ca un coupe utilitar (Compact Utility Vehicle sau Sport Utility Coupe), dispune de doua usi pe partea dreapta si de una pe stanga.

Prin aceasta configuratie a usilor, Hyundai vrea sa atraga clientii care isi doresc un coupe accesibil, dar fara sa sacrifice aspectul practic al masinii. Usa din dreapta-spate are manerul ascuns in partea superioara a acesteia pentru a pastra ideea de coupe.

Concurenta lui i40 este puternica: Volkswagen Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo si Toyota Avensis sunt doar cativa dintre cei mai de temut rivali.

i40 va fi disponibil cu doua motorizari pe benzina (fara turbo) si doua turbo diesel. Cu 4,77 metri lungime si un ampatament de 2,77 metri, i40 Wagon dispune de un portbagaj de 553 litri.

Lasa un comentariu