Acasa Daimler Daimler si Toray au infiintat o companie mixta pentru a face componente din fibra de carbon

Daimler si Toray au infiintat o companie mixta pentru a face componente din fibra de carbon

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz F700 (sursa - 0-100.ro)

Producatorul german de automobile Daimler si corporatia japoneza Toray Industries vor infiinta o companie mixta (joint-venture) care va produce si comercializa componente auto din plastic armate cu fibra de carbon (CFRP – carbon-fibre reinforced plastics), a anuntat Daimler.

Vestea vine in contextul in care exista deja un acord privind CFRP intre Daimler si Toray, din martie 2010. Toray va lucra la procesele de modelare si design, iar Daimler la proiectarea si si dezvoltarea unor tehnologii pentru unirea pieselor.

Impreuna, companiile au reusit sa dezvolte o tehnologie inovatoare pentru productia de serie a pieselor din CFRP intr-un timp foarte scurt.

Mercedes-Benz va introduce din 2012 fibra de carbon in productia de serie, pentru diverse componente ale masinilor sale.

Utilizarea in masa a componentelor din CFRP va imbunatati semnificativ consumul de carburant si va reduce emisiile de dioxid de carbon ale automobilelor, data fiind greutatea mai redusa.

Initiativa de reducere a greutatii luata de Toray si Daimler va compensa partial orice crestere in greutate, cauzata de caracteristici suplimentare de siguranta si confort sau noi tehnologii folosite pentru sisteme alternative de propulsie.

In plus, piesele CFRP contribuie la o rigiditate sporita a caroseriei vehiculului, marind siguranta in caz de accident.

Cele doua companii intentioneaza sa continue promovarea adoptarii de materiale compozite din fibra de carbon in domeniul auto, dincolo de cererile actuale pentru fabricarea de masini sport. In noua companie mixta Toray a investit 50,1% din total, Daimler 44,9%, iar alte parti 5%.

Rivalul BMW lucreaza de asemenea la tehnologii privind DFRP, printr-un parteneriat cu SGL.

Lasa un comentariu