Acasa Ford FOTO: Ford a prezentat doua versiuni hibride ale C-Max, care vor ajunge in Europa in 2013

FOTO: Ford a prezentat doua versiuni hibride ale C-Max, care vor ajunge in Europa in 2013

de Adrian Mitrea

Ford C-MAX Energi (sursa - Ford)

Pe langa Focus Electric, Ford expune la Salonul Auto de la Detroit (10-23 ianuarie) doua automobile hibride derivate din modelul C-Max, denumite C-Max Energi si C-Max Hybrid, care vor fi lansate in America de Nord in 2012 si in Europa in 2013.

Modelul C-Max Energi este primul automobil Ford alimentabil la priza.

Diferentele intre hibridele C-Max Energi si C-Max Hybrid constau in faptul ca bateria primului poate fi alimentata de la o priza conventionala, in timp ce acumulatorul de propulsie al celui de-al doilea se incarca doar in timpul rularii si la franare (deci nu si la priza). Ambele utilizeaza baterii litiu-ion.

click aici pentru galeria foto

C-Max Energi este un automobil AT-PZEV (Advanced Technology Partial Zero Emissions Vehicle) capabil sa parcurga pana la 800 de kilometri daca bateria a fost complet incarcata si rezervorul plin cu benzina. Practic, masina va putea functiona exclusiv cu motorul electric, iar cel pe benzina va interveni discret cand e nevoie, spune Ford.

Fara sa dea informatii precise, Ford spune ca acumulatorul masinii se poate reincarca complet peste noapte, la o priza obisnuita. „Busonul” de reincarcare este amplasat la indemana, pe aripa stanga din fata, soferului fiindu-i usor sa cupleze sau decupleze masina de la priza. Un cerc luminos margineste capacul busonului. Cercul se aprinde progresiv de doua ori, pana ce face un tur complet, semn ca masina este conectata la curent electric. In timpul reincarcarii, parti ale cercului luminos clipesc ca semn ca bateria se incarca. Partea cercului care va ramane permanent aprinsa arata cat de mult s-a reincarcat acumulatorul.

Lasa un comentariu