Acasa Industrie Furnizorul de scaune al Dacia, Johnson Controls, va cumpara Recaro

Furnizorul de scaune al Dacia, Johnson Controls, va cumpara Recaro

de Adrian Mitrea

Interior Mercedes-Benz Clasa E Cabriolet (sursa - Daimler)

Grupul american Johnson Controls, furnizor de scaune pentru Dacia (printre altele), a semnat un acord de achizitie a companiei germane cu activitati similare Keiper si divizia sa de scaune Recaro.

Keiper Recaro Group, cu sediul central si centrul de inginerie amplasate in Kaiserslautern, este unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme pentru reglarea scaunelor auto din lume. Grupul, prin marcile Keiper si Recaro, are clienti precum Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, Porsche, Lamborghini, MINI, Aston Martin, Ford si Honda (vezi lista completa cu clienti ai Keiper si lista completa cu clienti ai Recaro). Keiper Recaro produce si scaune pentru avioane.

Anuntul privind acordul de achizitie a Keiper Recaro de catre Johnson Controls vine la doar o luna de la anuntarea unui alt acord de achizitie, incheiat cu firma germana C. Rob. Hammerstein (CRH), specializata in productia de structuri din metal pentru scaune auto si alte mecanisme.

Finalizarea achizitiei Keiper Recaro este asteptata spre jumatatea acestui an. La fel si cumpararea CRH.

Nu au fost dezvaluite (inca) detalii financiare privind cele doua posibile achizitii.

Prin cumpararea Keiper Recaro, Johnson Controls va absorbi cei 3.750 de angajati ai companiei germane, amplasati in sapte tari. Totusi, acordul de cumparare nu include si operatiunile, afacerile si entitatea Keiper din Brazilia.

Johnson Controls este specializat in sisteme pentru scaunele auto, componente de interior si electronice si detine in Romania trei fabrici (la Pitesti, Mioveni si Ploiesti), fiind unul dintre cei mai importanti furnizori Dacia. Compania intentioneaza sa construiasca o a patra uzina in Romania, la Craiova, pentru a acoperi cererea din partea uzinei Ford de la Craiova.

Lasa un comentariu