Acasa Infiniti Pe langa Leaf, Nissan va lansa inca trei masini electrice, printre care si un mic model Infiniti

Pe langa Leaf, Nissan va lansa inca trei masini electrice, printre care si un mic model Infiniti

de Adrian Mitrea

Nissan Land Glider Concept (sursa - Nissan)

Pe langa modelul propulsat electric Leaf, care va incepe sa fie comercializat de la sfarsitul acestui pe cateva piete, Nissan intentioneaza sa lanseze alte trei masini electrice in urmatorii ani, printre care si un mic model Infiniti (marca premium a Nissan – n.r.).

„In completarea lui Leaf, pana in 2014 vom mai avea o furgoneta electrica si o masina sportiva de clasa mica ce urmeaza sa fie comercializata sub marca Infiniti”, a declarat seful de planificare produs si masini electrice al Nissan Europa, Pierre Loing, citat de Automotive News Europe.

Infiniti va avea astfel o masina electrica ce va concura, probabil, cu Mini E si BMW ActiveE. Furgoneta de care vorbeste Loing ar putea fi un Renault Kangoo Z.E. (electric) cu sigle Nissan.

Un al patrulea model electric va fi bazat pe conceptul Land Glider, iar al cincilea va fi un automobil derivat din Renault Twizy, prezentat deja de Nissan sub numele de New Mobility Concept.

Aceste ultime doua automobile dispun de doua locuri, scaunul pasagerului fiind amplasat in spatele soferului.

Alianta Renault-Nissan investeste 4 miliarde euro in lansarea a opt automobile electrice si are ca scop o capacitate de productie de 500.000 vehicule electrice pe an, in urmatorii ani.

Lasa un comentariu