Acasa Kia Kia recheama 10 Soul si 28 Sorento din Romania, din cauza unui cablu defect

Kia recheama 10 Soul si 28 Sorento din Romania, din cauza unui cablu defect

de Adrian Mitrea

Kia Soul (sursa - Kia)

Kia Romauto, importatorul Kia in Romania, recheama 10 unitati Soul si 28 de exemplare Sorento pentru a inlocui un cablu de la iluminarea interioara a autovehiculelor, ce poate produce un incendiu, in cazuri extreme.

„Kia Motors desfasoara o campanie de rechemare de siguranta pentru a repara cablajul asociat cu iluminarea interiora la doua modele de autovehicule. La nivel global, rechemarea se refera la modelul Soul, vehicule fabricate intre 7 septembrie 2009 si 8 iunie 2010, echipate cu boxe frontale iluminate si modelul Sorento, vehicule fabricate intre 1 septembrie 2009 si 1 iulie 2010, echipate cu iluminare interioara in usi. Daca defectiunea nu este solutionata, exista posibilitatea incalzirii cablajului iluminarii interioare”, a anuntat importatorul Kia in Romania.

Compania noteaza ca „la nivel national sunt afectate numai 10 vehicule Kia Soul si 28 vehicule Kia Sorento”.

Producatorul nu a inregistrat accidente sau vatamari cauzate de aceasta defectiune.

Ca si in cazul altor operatiuni de recall, posesorii sunt invitati la cel mai apropiat service Kia pentru remedierea gratuita a defectului.

Chung Sung-eun, vicepresedinte si director general executiv (CEO) al producatorului auto coreean Kia, a demisionat la inceputul lunii septembrie din acest an, la scurt timp dupa ce compania a declansat operatiunea de rechemare in service pentru cablajul mentionat mai sus.

Instalatia electrica este furnizata de producatorul de componente auto Johnson Controls, care detine trei uzine si in Romania, la Pitesti, Mioveni si Ploiesti.

Lasa un comentariu