Acasa Renault Renault Megane trece la sonorizare Bose

Renault Megane trece la sonorizare Bose

de Costea Arsene

Renault Megane Hatchback Bose (sursa - Renault)

Parteneriatul incheiat in 2008 intre constructorul auto francez Renault si producatorul american de echipamente de sunet Bose, prin care ultimul furniza sisteme profesionale de sunet pe modelele Koleos si Laguna Coupe a fost extins si la gama Megane.

Astfel, incepand din aceasta toamna, modelele Renault Megane, Scenic si Grand Scenic vor fi dotate cu ultima generatie de sisteme audio de la Bose, se arata intr-un comunicat al producatorului auto francez. Tot cu Bose sunt echipate si modelele Laguna si Latitude.

In prezent, masinile Renault sunt echipate standard cu sisteme audio frantuzesti Arkamys.

Aceasta ultima generatie de sisteme audio este cu 30% mai compacta, cu 40% mai usoara si cu 50% mai eficienta din punct de vedere energetic.

In cadrul parteneriatului, inginerii de sunet ai Bose au colaborat cu omologii lor de la Renault si au realizat un subwoofer capabil sa redea uniform bass-ul, pe care l-au amplasat sub scaunul pasagerului din dreapta (o premiera pentru Renault).

La Salonul Auto de la Paris, Renault si Bose vor marca extinderea parteneriatului cu o serie limitata de modele, echipate cu un sistem de sunet special.

Compania americana Bose a fost infiintata in 1964 de Amar G. Bose, profesor de inginerie electrica la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii (SUA).

Primul sistem audio Bose creat special pentru industria auto a fost produs in 1982.

In prezent, Bose are sediul principal langa Boston (SUA) si subsidiare in Bloomfield Hills (Michigan, SUA), Brentwood (Tennessee, SUA), Esslingen (Germania), Turin (Italia), Saint Germain en Laye (Franta), Shanghai (China), Tokyo si Hiroshima (Japonia).

Renault Megane Hatchback Bose (sursa - Renault)

Lasa un comentariu