Acasa Piata Auto Programul Rabla va continua si in 2011. Taxa auto modificata va fi mai mare pentru masini vechi

Programul Rabla va continua si in 2011. Taxa auto modificata va fi mai mare pentru masini vechi

de Adrian Mitrea

Opel Rekord (sursa - 0-100.ro)

Guvernul are de gand sa deruleze programul „Rabla” si anul viitor, iar taxa pe poluare auto ar putea creste pentru masinile vechi, din 2011, potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely.

Pe langa anuntarea intentiilor de a organiza si anul viitor programul „Rabla”, Borbely aminteste celor care si-au casat masinile sau care au cumparat vouchere rezultate in urma casarii sa le utilizeze pana pe 25 noiembrie, data dupa care valabilitatea lor va expira, scrie Agerpres.

Referitor la modificarea taxei pe poluare auto, este neclar inca daca ea va mentinuta in forma actuala (achitabila o singura data, la inmatricularea unei masini noi sau second hand de import) sau daca va fi inclusa in impozitul anual. Cert este ca Guvernul merge pe principiul „poluatorul plateste”, anuntat inca de acum un an.

„Nu avem nevoie de masini second-hand in Romania care sa fie aduse si dupa aceea sa mai si dam bani ca sa le casam. Cu alte cuvinte, probabil ca vom avea o taxa mai mare pentru masinile vechi si care polueaza mai mult si vom analiza taxa in ceea ce priveste masinile noi, care sunt performante, care sunt euro 5”, a spus ministrul, informeaza Agerpres.

Laszlo Borbely a declarat ca noua grila de taxare va fi prezentata cel mai probabil in luna octombrie. Noul sistem de taxare a poluarii masinilor ar trebui sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2011.

4 comentarii

iacob 17 ianuarie 2011 - 12:57

in final cu cate vouchere pot achizitiona un autoturism?

Reply
Adrian Mitrea 17 ianuarie 2011 - 13:10

Cu trei vouchere + diferenta de bani (cash, leasing, credit).

Reply
vio 25 ianuarie 2011 - 10:29

cind incepe proramul rabla?

Reply
Adrian Mitrea 25 ianuarie 2011 - 10:35

Poti sa folosesti functia de cautare de pe sit pentru ce te intereseaza. De exemplu cautarea dupa Programul Rabla iti raspunde la intrebare. Uite: http://0-100.hotnews.ro/?s=Programul+Rabla

Reply

Lasa un comentariu